Wednesday, October 9, 2013

PEMILIHAN PAS!!! PAS Kuala Pilah berwajah baru


KUALA PILAH: Kepimpinan PAS Kuala Pilah kini berwajah baru apabila tiga jawatan utama dalam PAS Kawasan Kuala Pilah kini dipegang oleh muka baru.

Dalam Mesyuarat Agung Tahunan PAS Kuala Pilah tahun ini, jawatan Yang Dipertua (YDP) PAS Kuala Pilah yang disandang oleh Zaharudin Othman selama dua penggal, dimenangi oleh Abdul Karim Shahimi Abdul Razak.

Jawatan Timbalan YDP pula dimenangi oleh Ustaz Norazman Mohamad menewaskan Ir Mohamad Noor Abdul Rahman. Rafiei Mustapha pula merupakan Naib YDP yang baru.

Ketua Pemuda PAS Kuala Pilah juga menonjolkan muka baru iaitu Anizar Abdul Rahman. Ketua Urusan Ulama yang baru pula ialah Ustaz Walid Ahmad.

Read more ...

PEMILIHAN PAS!!! PAS Balik Pulau, Permatang Pauh kekal pemimpin


GEORGETOWN: Ustaz Fauzi Mohd Yusof dan  Omar Hasan masing-masing kekal sebagai Yang Dipertua PAS Kawasan Balik Pulau dan Permatang Pauh apabila dipilih semula menerajui PAS kawasan dalam mesyuarat agung pemilihan, baru- baru ini.

Perwakilan Mesyuarat Agung PAS Kawasan Balik Pulau turut memilih Jamaludin Said sebagai Timbalan Yang Dipertua dan Borhan Omar sebagai Naib  Yang Dipertua.

Dalam Mesyuarat Agung sayap parti, Fahmi Ahmad dipilih sebagai Ketua Dewan Pemuda PAS  Balik Pulau; Ketua Urusan Ulamak PAS kawasan disandang Ustaz Zainal Abidin Othman dan Ketua Muslimat pula disandang Mariah Maarof.

Read more ...