Saturday, August 18, 2012

MANA KENYATAAN NASHARUDDIN, HASAN ALI, JATI,PERKASA, ISMA!!!!MCA Selangor akan halang jadi negara Islam

Pengerusi MCA Selangor, Datuk Donald Lim berkata jika Selangor dan negeri-negeri lain di negara ini dikuasai atau kekal di bawah pemerintahan BN, ia tidak akan menjadi negara Islam.

"MCA akan terus mempertahankan kepentingan orang Cina dan tidak akan membiarkan Selangor menjadi sebuah negara Islam," kata Pengerusinya, Datuk Donald Lim.

"Ini juga tidak akan berlaku di mana-mana negeri dan negara yang ditadbir oleh BN. Ini adalah janji kami kepada rakyat Selangor," kata Lim (kanan dalam gambar) dalam ucapan pembukaannya di konvensyen MCA Selangor hari ini

Satu contoh Islamisasi di Selangor di bawah pentadbiran Pakatan Rakyat sekarang, katanya, ialah percubaan Majlis Bandaran Kuala Selangor untuk mengasing tempat di pawagam mengikut jantina.

Lim menggesa semua ADUN keturunan Cina di Selangor, khususnya dari Pakatan Rakyat, supaya menyatakan pendirian mereka terhadap cita-cita PAS untuk mewujudkan negara kebajikan Islam dan undang-undang hudud.

Read more ...

PARIT BUNTAR!!! Dr Mujahid, Ust. Abu Bakar dan pimpinan PAS Parit Buntar rai anak yatim di Iftar Perdana


 


PARIT BUNTAR, 17 Ogos : Ahli Parlimen Parit Buntar Dato' Dr. Mujahid Yusuf Rawa, Pesuruhjaya PAS Perak yang juga bakal calon DUN Titi Serong Ust. Abu Bakar Husin dan pimpinan PAS Parit Buntar telah meraikan anak yatim di majlis iftar perdana di sini. 
 
Pengerusi Ehya Ramadhan Ahmad Azhar Sharin berkata, majlis ini dianjurkan oleh PAS Parit Buntar dengan kerjasama Pusat Khidmat Ahli Parlimen Parit Buntar bagi meraikan anak-anak yatim, guru-guru PASTI dan murabitun.
" Lebih dari 700 orang telah hadir di dalam majlis tersebut yang turut disertai oleh oleh PAS kawasan yang berhampiran seperti kawasan Bagan Serai dan Larut. 
 
" Sumbangan telah diberi kepada anak-anak yatim, petugas-petugas parti, guru-guru PASTI dan juga petugas media yang sering melaporkan aktiviti PAS kawasan atau Pusat Khidmat Parlimen Parit Buntar" katanya 
 
Ahmad Azhar berkata, majlis ini merupakan acara kemuncak program Ehya Ramadhan PAS Parit Buntar bagi tahun 2012 ini. 
 
" Dana ramadhan yang disumbangkankan oleh orang ramai pada tahun ini melebihi RM 90,000. Kami sekali lagi mengucapkan ribuan terima kasih kepada para dermawan yang sentiasa memberi sumbangan mereka pada setiap tahun.
 
" Derma tersebut digunakan untuk membantu fakir miskin, anak yatim, ibu tunggal,guru-guru al- quran dan pesakit di hospital dalam parlimen Parit Buntar"katanya
 
Majlis ini turut dihadiri oeh  YB Yunus Jamhari, ADUN Kuala Kurau, YB Ustaz Husin Din ADUN Selinsing, YB Ustaz Ramli Tusin ADUN Semanggol, Hj Othman Maseri, Bendahari PAS Perak, AJK PAS Parit Buntar, AJK Dewan Pemuda dan Dewan Muslimat dan Nisa Parit Buntar. MKA
 

Read more ...

PARIT BUNTAR!!!!PAS Parit Buntar rai pesakit hospital sempena Ramadhan

PARIT BUNTAR, 16 Ogos : PAS Parit Buntar bersama Pusat Khidmat Parlimen Parit Buntar telah mengadakan lawatan muhibbah ke Hospital Parit Buntar sempena menyambut Ramadhan dan Syawal tahun ini.

Rombongan ini diketuai oleh Yang Dipertua PAS Parit Buntar, Haji Harun Hashim bersama Pesuruhjaya PAS Perak  yang juga bakal calon Dun Titi Serong Ust. Abu Bakar Husin  dan Ahli Parlimen Parit Buntar Dato' Dr Mujahid Yusof Rawa

 
Rombongan PAS Parit Buntar turut disertai isteri ketiga-tiga pemimpin PAS berkenaan, Ajk PAS Parit Buntar, Dewan Pemuda, Dewan Muslimat, Unit Amal dan Nisa 
 
Pengerusi Ehya Ramadan Ahmad Azhar Sharin berkata, kedatangan rombongan telah disambut mesra oleh pihak hospital dengan membuat lawatan ke wad bersalin, kanak-kanak, lelaki dan wanita. 
 
"program ziarah ke hospital ini merupakan acara tahunan setiap kali sambutan Ramadhan dan Syawal. Pesakit di hospital dikunjungi sebagai tanda prihatin pihak PAS dan wakil rakyat di sini.
 
"Sumbangan diagih-agihkan kepada lebih 60 pesakit wad dewasa dan kanak-kanak ” Katanya  
 
Menurut Ahmad Azhar , rombongan PAS Kawasan telah disambut meriah oleh kakitangan hospital yang sudah sedia menunggu.

"Kerjasama yang baik telah ditunjukkan oleh kakitangan hospital semasa membawa ahli rombongan melawat pesakit. 
 
" Kakitangan hospital yang bertugas juga diberikan hamper sebagai tanda terima kasih kami kepada mereka" katanya
 
Ahmad Azhar mengucapkan terima kasih kepada semua kakitangan hospital yang memberi layanan dan kerjasama yang baik kepada rombangan PAS Kawasan Parit Buntar.

Turut hadir pada majlis sumbangan ini ialah ADUN Kuala Kurau Abdul Yunus Jamhari bersama isteri.


Read more ...