Thursday, October 3, 2013

PEMILIHAN PAS!!! Lima PAS kawasan di Perak pilih YDP baru


IPOH: Lima daripada 25 PAS kawasan di Perak telah membuat perubahan Yang Dipertua dalam mesyuarat agung masing-masing bagi sesi 2013-2015 tahun ini yang diadakan baru-baru ini.

Kawasan tersebut ialah Batu Gajah, Larut, Tapah, Padang Rengas dan Sungai Siput.

Ketua Penerangan PAS Perak, Dr Ahmad Nuri Al-Amin menang tanpa bertanding YDP Kawasan Batu Gajah.

YDP sebelum ini, Ismail Ariffin menang jawatan Timbalan YDP manakala Rosdy Abdullah kekal sebagai Naib YDP setelah mendapat undi tertinggi dalam pertembungan tiga penjuru.

'Orang lama', Osman Maseri pula diberikan amanah kembali menerajui kepimpinan PAS Tapah apabila menang untuk jawatan YDP dalam pertandingan dua penjuru.

Dzulbahrain Jalun menang tanpa bertanding Timbalan YDP manakala Ustaz Malek Mohamad diamanahkan Naib YDP dan Ustaz Muhaimin Abdul Malik pula Ketua Urusan Ulamak.

Read more ...

PEMILIHAN PAS!!! Semua PAS kawasan di Perlis dapat YDP baru


KANGAR: Semua PAS kawasan di Perlis sudah menyelesaikan mesyuarat agung tahunan masing-masing dengan menyaksikan semuanya mendapat teraju baru bagi sesi 2013-2015.

PAS Arau yang mengadakan mesyuarat agung kali ke-39 pada 16 September lalu menyaksikan Ahli Dewan Undangan Negeri Sanglang, Mohd Shukri Ramli dipilih selaku Yang Dipertua.

Sementara itu, penyandang jawatan Yang Dipertua, Rus'sele Eizan pula sebagai Timbalan Yang Dipertua dan muka baru Zulmi Sabri dipilih sebagai Naib Yang Dipertua.

Read more ...