Friday, November 30, 2012

BERGEGAR DI PWTC!!! Mai Kedah, Himpunan 50 000 Pemuda UMNO dibatalkan kerana tiada sokongan

Oleh: Tok Non

Media maya UMNO Kedah telah memukul canang seantero dunia bahawa Pemuda UMNO Kedah akan adakan 'Himpunan 50 Ribu Pemuda UMNO Kedah' pada 7 Disember 2012 di Taman Tema Tasik Bandar Darul Aman.

Read more ...

BARU ADA AKAI!!! Potong telinga itu metafora la, hiperbola ....sebenarnya takut....


Menteri Besar Pahang Datuk Seri Adnan Yaakob hari ini menjelaskan bahawa beliau hanya berkias ketika menyatakan kesediaannya untuk memotong telinganya jika BN tewas di kawasan Bentong.

"Anda tahu kiasan? Dalam bahasa Inggeris kita ada pengucapan kiasan. Kita ada perumpamaan, kita ada metafora, kita ada hiperbola...

"Jadi apabila saya kata 'potong telinga saya', itu bermakna (Pakatan) tidak akan menang. Itu menunjukkan tahap keyakinan.

Read more ...

HIMPUNAN KEBANGKITAN RAKYAT JOHOR!!! Selain 3 tokoh besar akan sertai PAS, satu 'Rahsia Besar' akan dibongkar.....tunggu Mat Maslan.....

Foto
Sejak jadi Timbalan Menteri di Jabatan Perdana Menteri, berpuluh kali Datuk Ahmad Maslan ugut nak saman saya. 

Hari ini dia kata nak saman saya lagi pasal dakwaan fitnah penjualan minyak sawit kepada sykt Yahudi, Bunge Agribusiness Singapore.

Dia juga tuduh kejatuhan saham FGVH kerana saya memburuk-burukkan FGVH. Saya dianggap manusia paling jahat yang dia temui.

Wahai Datuk Ahmad Maslan, esok malam; satu lagi 'rahsia besar' akan saya dedah dalam Himpunan Kebangkitan Rakyat Negeri Johor.

Read more ...

NAJIB BACUL!!! Jika tak jawab dakwaan Deepak dalam perhimpunan agung UMNO


KUALA LUMPUR: Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak sendiri yang sepatutnya menjawab dakwaan yang dibuat ahli perniagaan Deepak Jaikishan di dalam ucapan penggulungan pada Perhimpunan Agung Umno hari ini atas tiga sebab.

Penasihat DAP, Lim Kit Siang menyatakan demikian sebagai respons kepada Menteri Pertahanan yang juga Naib Presiden Umno Datuk Seri Zahid Hamidi yang mengatakan akan menjawab dakwaan Deepak Jaikishan terhadap keluarga Najib yang turut  melibatkan kes pembunuhan berprofil tinggi seorang warga Mongolia Altantuya Shaariibuu.

Justeru, tegas Ahli Parlimen Ipoh Timur itu bahawa sepatutnya Najib yang menjawab dakwaan itu, bukannya Zahid.

Read more ...

DEEPAK DEDAH LAGI!!! Kali ini Ketua Wanita UMNO Selangor yang terselak kain......


Deepak gesa Ropiaah letak jawatan senator untuk selamatkan Umno

Peniaga kontroversi Deepak Jaikishan menggesa Senator Datuk Raja Ropiaah Abdullah meletakkan jawatan untuk menyelamatkan Umno daripada malu dengan kes penipuannya.

“Untuk selamatkan Umno, saya gesa beliau untuk meletak jawatan,” katanya kepada The Malaysian Insider ketika dihubungi.

Beliau (gambar) menyaman ketua wanita Umno Selangor dan syarikatnya, Awan Megah Sdn Bhd kerana dakwaan menipu dalam pembelian tanah seluas 223.33 ekar di Bukit Raja, dimana kesnya didengar semalam.
 
Beliau menamakan Awan Megah bersama dengan Kementerian Pertahanan, Syarikat Tanah Dan Harta Sdn Bhd dan Cebur Megah Developement Sdn Bhd dalam dakwaan beliau mengenai tuduhan menipunya berjuta ringgit dalam perjanjian pembelian tanah itu.

Read more ...

SIAPA LEBIH BIJAK?!!! UMNO hanya AUTA , PKR bagi FAKTA

KUALA LUMPUR: PKR hari ini mengemukakan fakta sebagai perbandingan bagi menjawab siapa sebenarnya lebih bijak mengurus kewangan negara antara Datuk Seri Najib Abdul Razak dengan Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Fakta berupa angka pertumbuhan Kadar Domestik Negara Kasar (KDNK) kedua-dua zaman Anwar dan Najib menjadi menteri kewangan itu di kemukakan Timbalan Presiden PKR Azmin Ali.


Read more ...

GAMBAR JADI SAKSI!!! UMNO dakwa berjuang Islam tuduh PAS sesat, hakikatnya..........


Cuitkan minda dan gegarkan sedikit akal...Lihat dengan mata kepala sendiri dengan gambar diajak berbicara demi pencerahan minda.

Jangan kita hina kebijaksanaan diri kita sendiri disebabkan anutan politik sambil menolak kebenaran yang jelas terpampang didepan mata.

Kebenaran itu perit. Terimalah kenyataan walaupun dari musuh politik anda. Kebenaran dan kesahihan tidak boleh diselindung dan diselimut dengan dipadam hitam dimedia arus perdana kerana kini kita sedang berada dizaman informasi dihujung jari.OMAK KAU

Read more ...