Wednesday, April 9, 2014

HANIPA, AZMIN DIARAH KELUAR DEWAN!!!! Semua MP Pakatan protes keluar Dewan beramai-ramai


Ahli Parlimen Pakatan Rakyat bertindak meninggalkan Dewan beramai-ramai hari ini selepas dua ahli Parlimen mereka diarah keluar oleh Speaker Pandikar Amin Mulia.

MP Gombak Azmin Ali dari PKR diarah keluar Dewan apabila beliau berterusan menuntut penjelasan speaker mengapa dia mengutamakan urusan kerajaan dan tidak mempercepat usul Azmin untuk mengecam tiga hakim.

MP PAS Sepang Hanipa Maidin juga diarah keluar ketika cuba membangkitkan perintah tetap berhubung keengganan speaker mempercepatkan usul Azmin, yang ditandatangani oleh 63 MP, menjadi semakin panas.

Ini mendorong MP Pakatan yang turut tidak puashati dengan speakar, bertindak keluar beramai-ramai meninggalkan Dewan.

Read more ...

GUNA DUIT RAKYAT!!! Lawatan Muhyiddin ke Dubai, 3 jam kerja, 10 jam main golf


Lawatan lima hari Timbalan Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin ke Dubai, yang sedang berlangsung, dipersoalkan dua anggota Parlimen Pembangkang hari ini.

Steven Sim (Bukit Mertajam) dan Zairil Khir Johari (Bukit Bendera) membangkitkan laporan sebuah blog pembocor maklumat yang memuatkan jadual Muhyddin di negara itu.

Menurut mereka, tugas rasmi Muhyiddin hanya antara jam 10 pagi hingga 1 petang hari ini, 9 April.

Selain itu, ia didakwa cuma diisi dengan pertemuan “peribadi”, jamuan makan malam “tidak rasmi” dan dua kunjungan ke padang golf.

Read more ...

MALAYSIA HARI INI!!! Hakim Fitnah II macam bomoh, tengok atas bawah terus jatuh hukum

Anwar mala m tadiSHAH ALAM 9 APRIL: Ketua Umum KEADILAN, Datuk Seri Anwar Ibrahim berkata, hukuman lima tahun penjara berhubung Fitnah II ke atasnya sebegitu mudah dan diputuskan sekelip mata oleh hakim, yang diibaratkan beliau umpama seorang bomoh.

“Fail tebal dari atas sampai bawah dalam masa sehari belum tentu habis baca, tapi hakim sekarang macam bomoh tengok saja dari atas sampai bawah, sah Anwar masuk penjara lima tahun,” katanya pada Himpunan Jelajah Reformasi 2.0 di Taman Rakyat Jalan Kebun, di sini, malam tadi.

Beliau berkata, sistem penghakiman di Malaysia sudah tidak bebas dan adil ekoran rencana Umno untuk menjatuhkannya supaya beliau tidak memegang apa-apa jawatan.

“Tak payah buat perbicaraan kalau sudah tahu dari awal saya masuk penjara, bukannya saya tak tahu ini rencana Umno nak jatuhkan saya,” kata Anwar merujuk tindakan Mahkamah Rayuan yang tergesa-gesa menetapkan tarikh perbicaraan rayuan kes Fitnah II oleh kerajaan minoriti BN.

Read more ...

HANYA TAHU FITNAH!!! 16 tahun keluarga difitnah, pemimpin UMNO tak pernah rasa

WawiKUALA LUMPUR 9 APRIL: Sesi perbahasan Dewan Negeri Selangor (DNS) mencuri tumpuan hari ini apabila Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Kajang, Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail buat pertama kali berucap bagi membahaskan titah Tuanku Sultan Selangor.

Beliau sekali lagi mempertahankan Ketua Umum KEADILAN yang juga suaminya, Datuk Seri Anwar Ibrahim yang terus menjadi sasaran serangan pelbagai pihak termasuk Pembangkang DUN Selangor dalam isu Fitnah II, MH370 dan pertikaian peranan Anwar sebagai Penasihat Ekonomi Selangor.

Wan Azizah dengan tenang meminta dewan menyelami sendiri perasaan mereka jika berada di tempat beliau sekeluarga yang terus menjadi mangsa fitnah, sejak 16 tahun lalu.

“Kalau tuan berada di tempat saya, apa perasaan anda? Saya ada anak dan keluarga,” kata Presiden KEADILAN itu merujuk kes Fitnah II yang dilemparkan terhadap Anwar, lapor Selangor Kini.

Read more ...