Sunday, January 26, 2014

SUMBAT KANGKUNG MULUT NAJIB!!! Kalau Cina dikatakan menghina, sekarang Melayu yang sumbat Umno/Perkasam nak buat apa?Apa Kata Penyokong Umno Totok Bila Orang Melayu Pula Sumbat Kangkung Pada Mulut DS Najib ?

Kalau sebelum ini bila Adun PKR Berbangsa Cina menyumbatkan Kangkung kedalam mulut replika patung Datuk Seri Haji Najib Wassatiyah (DSHNW) dikatakan MENGHINA Pemimpin Melayu dan konon nya Menghina Orang Melayu keseluruhan, pada hal nya Orang Melayu disebelah Pakatan Rakyat (PR) SEBESAR KUMAN pun tidak Terguris beb dengan perbuatan Adun PKR Berbangsa Cina tersebut yang di ILHAMKAN sendiri dari MULUT LONGKANG DSHNW... kah kah kah!

Read more ...

GEREJA TAK GANTUNG!!! Dulu provok baling kepala babi dalam masjid, sekarang provok gantung banner di gereja , macam sama je


Kain rentang yang menunjukkan penggunaan kalimah Allah dalam konteks agama Kristian ditemui sekurang-kurangnya oleh dua gereja di Pulau Pinang hari ini.

Ia bertulis “Allah is Great, Jesus is the son of Allah” (Allah Maha Besar, Jesus anak Allah).

Penggantungannya dilihat berpotensi meningkatkan ketegangan antara masyarakat pelbagai kaum dan agama di negeri itu.

Ketua Menteri Lim Guan Eng menulis di Twitter, pemimpin-pemimpin gereja menyatakan rasa sedih mereka dengan kewujudan kain rentang itu.

Read more ...

KANDAR KANGKUNG!!! Protes turun harga berjaya, Umno/Perkasam nak fitnah apa pula?


Orang ramai pelbagai kaum hari ini berkumpul di Sunway Carnival Mall, Pulau Pinang bagi menyatakan bantahan terhadap kenaikan harga barang dan kos sara hidup.
Mereka membawa kain rentang dan melaungkan slogan menentang cukai barangan dan perkhidmatan (GST), menuntut harga penurunan harga barangan keperluan asas serta mengejek kenyataan kangkung perdana menteri.
“Kangkung turun” antara laungan yang kedengaran dalam perhimpunan itu.

Read more ...