Tuesday, May 10, 2011

PAS Parit Buntar hulur bantuan kepada surau terbakar

PARIT BUNTAR, 11 Mei : Surau Kampung Baru Nelayan yang mengalami kebakaran dibahagian stor baru-baru ini , menerima sumbangan daripada PAS Parit Buntar yang disampaikan oleh Ahli Parlimen Parit Buntar Dr. Mujahid Yusuf Rawa.

Ahli Parlimen Parit Buntar berkenaan hadir bersama Yang Dipertua PAS Parit Buntar Harun Hashim dan Pengerusi Lujnah Kebajikan PAS Parit Buntar Abdul Bahrain Desa melawat stor surau yang terbakar.

AJK Surau Idris Awang Teh berkata, semua barangan yang tedapat dalam stor musnah sama sekali dalam kebakaran berkenaan.

“ Kebakaran ini berlaku pada waktu tengah malam dan hanya diketahui oleh beberapa orang pemuda kampung yang melalui jalan berhampiran surau.

“ Semua peralatan kenduri, khemah dan tempat mandi mayat habis terbakar kerana api marak terlalu cepat” katanya

Menurut Idris , pihak bomba yang datang hanya dapat mengawal api dari merebak ke surau yang berdekatan dengan stor berkenaan.

“ Kami ahli jawatankuasa surau sedih dengan musibah ini dan berharap pihak polis dapat menyiasat punca kebakaran.

“ Terima kasih kepada PAS Parit Buntar dan Ahli Parlimen Parit Buntar kerana turut sama menghulurkan bantuan “ katanya

Sementara itu, Ahli Parlimen Parit Buntar Dr Mujahid Yusuf Rawa berharap lebih ramai yang dapat membantu bagi menampung kerugian besar yang dialami oleh pihak surau.

" Surau ini memerlukan lebih banyak sumbangan bagi membeli peralatan kenduri, khemah kerana barangan berkenaan diperlukan sebagai persiapan kenduri penduduk setempat" katanya

Read more ...

Guru rogol murid kerana video seks Dato' T ?


KUANTAN 10 Mei 11: myMetro mendedahkan kisah seorang guru lelaki merogol muridnya hari ini.. Adakah perkara ini berlaku kerana dasar pincang pentadbiran BN didalangi UMNO, yang menolak cara hidup Islam dalam kehidupan diri, masyarakat dan negara?

Lihat kisah yang dipaparkan oleh akhbar tersebut..

"Mungkin kerana kesunyian akibat berjauhan dengan isteri, seorang guru gagal mengawal nafsunya lalu merogol pelajarnya sendiri berusia 15 tahun selepas mempelawa mangsa datang ke rumahnya dengan alasan mengulang kaji pelajaran. Kejadian berlaku di rumah guru berusia 33 tahun itu iaitu di kuarters sebuah sekolah menengah di Jerantut pada kira-kira jam 3.30 petang, Khamis lalu.

"Menurut sumber, sebelum kejadian guru terbabit dikatakan menghubungi ibu mangsa dan mempelawa mangsa datang ke rumahnya dengan alasan mahu membantunya belajar dan tawaran itu diterima baik ibu mangsa tanpa sebarang prasangka. Katanya, mangsa pergi ke rumah gurunya itu yang terletak tidak jauh dari rumahnya dengan ditemani rakan, namun rakannya terus pulang selepas menghantarnya.

“Pada mulanya guru itu mengajar mangsa tugasan sekolah, namun dipercayai gagal mengawal nafsunya dan terus memeluk mangsa dari belakang sebelum merogolnya.'

Begitu ceritanya. Mengapa dikaitkan dengan UMNO/BN?

Pertama: Kerana dasar kerajaan Malaysia gagal menekankan pembelajaran Islam mementingkan moral dan agama, yang sepaturnya perlu didahulukan. Tidak ada pentarbiahan di kalangan guru.

Kedua: Media kerajaan dan yang di bawah naungan kerajaan seperti akhbar, tv dan lain-lain berterusan menyuburkan dasar anti Islam seperti pergaulan bebas lelaki perempuan tanpa batas dan hijab. Bahkan pemimpin-pemimpin kerajaan UMNO/BN pun tidak menunjukkan contoh yang baik.

Ketiga: Difahamkan BN menggunakan jentera kerajaan seperti polis dan pemimpin UMNO menaungi kegiatan penyebaran video-vide lucah. Dan banyak lagi..

Jelasnya secara tidak langsung, memang UMNO terlibat dalam kepincangan masyarakat seperti rogol dan lain-lain. (IH)

Read more ...

TERBONGKAR : Taktik keji umno untuk merampas Selangor

Taktik keji yang dilakukan oleh gerombolan songkok tinggi cawangan Hulu Selangor terbongkar hari ini. Di dalam misi gerombolan untuk menawan kembali Negeri Selangor yang jatuh kepada Pakatan Rakyat, pada Pilihan Raya ke 12 yang lalu, mereka sudah memulakan pelbagai taktik keji.

Beberapa taktik keji UMNO dan Barisan Nasional untuk merampas Selangor telah dimulakan, satu persatu taktik-taktik keji lagi menjijikkan ini akan didedahkan nanti. Kita londehkan satu persatu, biar diorang terutama menteri-menteri yang terlibat, tercengang-cengang.

Salah satu taktik keji yang dilakukan oleh mereka dibongkarkan hari ini. UMNO Cawangan Hulu Selangor telah menghantar sepucuk surat kepada Menteri Dalam Negeri, Hishammuddin Tun Hussin Onn, memohon kelulusan mendapatkan Warganegara Malaysia untuk warga asing yang sudah dipilih dan dikenal pasti bagi membantu kemenangan Barisan Nasional di kawasan Hulu Selangor pada Pilihanraya Umum ke 13 nanti.

Secara ringkasnya begini, UMNO cawangan Hulu Selangor telah memilih mana-mana warga asing yang akan menyokong Barisan Nasional pada Pilihan Raya ke 13, maka mereka meminta Hishammuddin untuk meluluskan permohonan kewarganegaraan warga asing ini. Taktik yang diguna pakai ini saling tak tumpah seperti yang dilakukan di Negeri Sabah. Baca surat di bawah ini, klik untuk membesarkan image.


Tak payah nak temberanglah, kalau tak main tipu dah lama dah Barisan Nasional ni lingkup. Bila kita kata diorang penipu, tak mahu mengaku, biasalah mana ada orang nak mengaku berak tepi jalan. Tak mengapa banyak lagi taktik kotor dan jijik mereka akan dibongkarkan sempena bahang PRU 13 yang semakin memuncak ini.

ReJaM© "Polis, JPN, semua dia punya, memang senanglah nak menipu... "


Read more ...