Saturday, August 25, 2012

VIDEO !!! 8 perkara ajaib di dunia, ini salah satu daripadanya


Satu perkara yg amat ajaib dlm dunia hari ini apabila orang Islam sendiri yang mempertikaikan hukum hudud yang diturunkan oleh Allah SWT dengan pelbagai alasan dan syubahat agar Umat Islam tak mampu utk laksanakan syariat Islam... 

Jika ini berlaku maka ianya akan mendatangkan banyak kekeliruan dan boleh menyebabkan akidah umat Islam akan terjejas. ..

Take Note !!! : Anak muda pelik kenapa segelintir umat Islam mazhab Umno boleh percaya akan kewajipan utk menunaikan solat 5 waktu, puasa dibulan Ramadan, zakat dan haji tetapi tidak percaya dan yakin terhadap hukum-hukum Allah SWT???... 


Kalau dirumuskan tiada beza MCA dengan Umno seandainya Umno juga seiring dgn MCA banyak memikirkan pelbagai alasan dan mengkritik pelaksanaan hudud dalam masa yg sama tidak mahu mengerakkan kewajipan utk melaksanakan syariat Islam,...Jengzz Kremm....

[ Realisasikan Amar Makruf Nahi Mungkar ] ... ALLAH HUAKBAR !!!

Read more ...

MANDI AIR PARIT!!! Jika berlaku di negeri PR , 7 hari 7 malam RTM , TV3 akan putar

.tapi kerana isu takdak ayaq ni berlaku di negeri PM maka media depa buat pekak badak jerlah.

Read more ...

KANTOI!!! Koh Tsu Koon nak tutup kes RM100?


Penyakit flip-flop yang menyerang pemimpin Barisan Nasional (BN) kini datang lagi!

Kelmarin cakap lain, tapi semalam tiba-tiba pusing 180 darjah!


Kes cakap pusing-pusing kasi Najib pening ini berikutan pendedahan laporan semalam oleh portal berita The Malaysian Insider bahawa satu emel yang diterima daripada Jabatan Perdana Menteri (JPM) mengenai usaha mencari peserta sambutan Kemerdekaan ke-55 dari kaum Cina dan India yang dibayar RM100 semalam, Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Koh Tsu Koon menafikan ada usaha sedemikian dibuat.


Memetik laporan dari The Star Online hari ini, Koh yang juga Presiden Gerakan berkata sebenarnya peserta yang terbabit itu terdiri daripada anggota Jiran Muda, sayap pemuda Rukun Tetangga yang terletak di bawah Jabatan Perpaduan Negara dan Integrasi Nasional.


Jabatan tersebut terletak di bawah pengawasan Jabatan Perdana Menteri yang diketuainya sendiri.


Sambil menafikan wujudnya emel sedemikian (mahasiswa kaum Cina dan India di universiti tempatan sahaja diberi RM100) Koh bagaimanapun tidak menafikan peserta tersebut diberi makan dan minum serta baju-T sepanjang raptai dan semasa sambutan tersebut yang akan diadakan di dua tempat, Dataran Merdeka pada sebelah pagi dan Stadium Nasional Bukit Jalil sebelah petang dan malamnya.


Polemik tersebut muncul ketika Pakatan Rakyat mula mempersoalkan kewajaran dan rasional pembayaran dilakukan hanya kepada peserta kaum Cina dan India serta menggalakkan penglibatan mahasiswa universiti di beberapa institusi pengajian tinggi awam (IPTA) sekitar Lembah Klang.


Selain itu ia juga menimbulkan persoalan mengapa peserta kaum Melayu tidak diberi keistimewaan serupa sedangkan ada juga peserta kaum terbesar di Malaysia itu yang turut mengambil bahagian dalam raptai yang bermula semalam.


Dijangka sekitar 1000 peserta kedua-dua kaum itu diperlukan bagi membuat formasi bendera dan logo yang mencetuskan kontroversi kerana diciplak dari pelekat kereta perdana menteri Najib  dan lagu tema yang melodinya juga diciplak dari sebuah lagu gospel gereja di Indonesia.


Mahasiswa universiti tempatan masih terbelenggu dengan Akta Universiti dan Kolej Universiti (AUKU) 1971 yang melarang sebarang pembabitan mereka dalam kancah politik tempatan.


Bagaimanapun mahasiswa yang menuntut di luar negara tidak terikat dengan akta tersebut walaupun Najib sudah meminda seksyen 15 akta tersebut yang membolehkan mahasiswa universiti tempatan berkecimpung dalam politik tetapi mesti mendapat kebenaran Naib Canselor universiti masing-masing.


Persoalannya di sini bagaimana Jabatan Perdana Menteri boleh mengeluarkan arahan sedemikian dan dengan pantas pula menafikannya sedangkan emel tersebut sudah tersebar sejak beberapa hari lalu dan disahkan oleh seorang pegawai jabatan tersebut semalam?


Ternyata dengan acara sambutan kemerdekaan yang cuma tinggal empat hari saja lagi selain isu logo rasmi yang belum dimuktamadkan, BN bakal berdepan kecaman keras daripada rakyat yang kini semakin mempersoalkan satu-persatu tindakan rejim pemerintah itu.


JALAN PULANG

Read more ...

KERANA SHAHRIZAT!!! UMNO berisiko hilang undi wanita


Secara tradisinya, kaum wanita adalah sangat penting dalam demografi Umno dengan sayap Wanita parti dilihat sebagai tulang belakang kepada Barisan Nasional (BN) — memastikan undi dari suri rumah dan golongan wanita.

Akan tetapi terdapat kerisauan bahawa golongan ini semakin dipinggirkan oleh BN kerana terlalu memberi fokus kepada usaha mendapatkan undi orang muda.


"Terdapat keperluan bagi Wanita Umno untuk menggunakan kembali sistem lama untuk pulang ke kawasan masing-masing dan melawat dari rumah ke rumah. Ini sangat penting.”


"Ketika kami melakukan ini dulu, kita melihat dalam keputusan pilihan raya, hanya terdapat margin kesilapan yang kecil berbanding apa yang kami jangkakan, hanya berbeza 100 atau 200 undi,” kata ketua Wanita Umno bahagian Cheras, Faridah Abu Hassan.


Beliau berkata sayap wanita mendapati kaedah kempen tradisional dari rumah ke rumah yang bekerja begitu baik untuk parti sebelum ini semakin dipinggirkan.


"Mereka lebih suka menggunakan media dalam talian dan kehadiran besar 10,000 hingga 30,000 orang, tetapi tidak mempunyai apa-apa untuk menunjukkan hasil itu dalam pilihan raya, seperti apa yang berlaku pada tahun 2008," katanya.


Kedua-dua pemuda dan wanita telah dikenal pasti oleh pemerhati dan penganalisis politik sebagai kunci untuk menentukan yang mengambil Putrajaya, dengan BN dan Pakatan Rakyat (PR) sudah dikunci dalam apa yang dilihat sebagai perebutan yang paling berminat untuk sokongan dalam sejarah baru-baru ini di negara ini.


Penganalisis politik telah memberitahu The Malaysian Insider bahawa pengundi atas pagar - terutama wanita yang bekerja di rumah dan anak-anak muda - akan menjadi penting dalam menentukan keputusan pilihan raya yang mesti dipanggil oleh April depan.


"Wanita adalah sangat penting kerana mereka membentuk separuh pengundi dan mereka mengundi terutamanya mengenai isu-isu dan pengalaman ditubuhkan," Ibrahim Suffian dari Merdeka Center memberitahu The Malaysian Insider semalam.


"Mereka cenderung menjadi lebih tertumpu pada serahan bahawa parti-parti politik boleh menawarkan dan cenderung untuk menjadi lebih pragmatik serta."


Wan Saiful Wan Jan dari Institut bagi Demokrasi dan Hal Ehwal Ekonomi (IDEAS) berkata bahawa bagaimana wanita cenderung untuk mengundi adalah sukar untuk menentukan, menunjukkan bahawa mereka membuat sejumlah besar pagar dianggap kunci kepada kemenangan apabila pemilihan dipanggil.


"Undi mereka mempunyai sejarah menjadi sangat penting, terutama pada saat-saat akhir," katanya. "Mereka menjaga undi mereka kepada diri mereka hak untuk akhir sangat, oleh itu ia tidak mudah untuk menentukan siapa yang mereka akan mengundi, itulah sebabnya kedua-dua PAS dan Umno akan meneruskan kempen mereka hak untuk akhir," katanya.


Pemimpin akar umbi Wanita Umno dan Puteri Umno memberitahu The Malaysian bahawa demografi wanita lebih berminat dalam isu-isu yang melibatkan keluarga, seperti kos sara hidup, penjagaan kesihatan dan kemiskinan bandar.


Tetapi mereka mengakui bahawa sentuhan peribadi lama berkempen dengan pergi dari rumah ke rumah kini sebahagian besarnya digantikan dengan perhimpunan besar-besaran di mana pemberian wang tunai diberikan kepada keluarga yang kurang bernasib baik.


"Pengundi wanita Melayu muda membuat 13-15 peratus daripada pengundi Hulu Selangor, dan isu ini, khususnya di Hulu Bernam, isu kos sara hidup," kata Zahana Hamzah, ketua Puteri Umno Hulu Selangor.


Ketua Komunikasi Puteri Umno Selangor, Suhaila Md Zain menambah bahawa selain daripada keperluan untuk mengetatkan dompet kerana kos hidup yang tinggi, muda suri rumah telah menghadapi isu berkaitan penjagaan kanak-kanak. "Ibu muda kini berhenti kerja mereka kerana terdapat tiada siapa untuk menjaga anak-anak mereka di rumah." Beliau adalah antara beberapa pemimpin memberitahu The Malaysian Insider menegaskan kepentingan kempen mendekati pintu ke pintu. "Kami masih mempunyai untuk memenangi hati mereka selepas mereka telah membaca blog dan mendengar khabar angin."


Kedua-dua BN dan PR telah beralih perhatian mereka kepada ekonomi, dengan Perdana Menteri Najib Altantuya dijangka mengumumkan pusingan segar pemberian di bawah Rakyat inisiatif Bantuan 1 Malaysia (BR1M).


PR juga telah berjanji untuk cukai yang lebih rendah pada kereta dalam usaha untuk meningkatkan pendapatan boleh guna isi rumah. Ekonomi berkembang pada kadar yang mengejutkan sebanyak 5.4 peratus pada suku kedua, bertiup dari jangkaan ekonomi 'dan berpotensi menimbulkan faktor rasa-baik menjelang pilihan raya umum.


Tetapi berita baik adalah tidak dijangka untuk bertahan sebagai prospek global berkemungkinan untuk menjejaskan eksport Malaysia.


Menghairankan kuat Malaysia suku kedua pertumbuhan ekonomi walaupun eksport melemahkan adalah sebahagian besarnya disebabkan oleh penampan projek pembinaan yang berterusan dan peningkatan perbelanjaan disebabkan oleh kenaikan gaji penjawat awam dan pemberian tunai kerajaan, berkata ekonomi, yang boleh menunjukkan kepada pertumbuhan tidak sekata pada bulan-bulan akan datang.


Ini bermakna ramai rakyat Malaysia biasa tidak berasa kesan positif pertumbuhan ekonomi, membuat pemberian BR1M kedua perlu untuk terus mengekalkan mana-mana momentum ekonomi.


Dengan kenaikan kos sara hidup masih fokus utama bagi wanita, kedua-dua BN dan PR akan bekerja keras dalam kemenangan ke atas undi penting yang diperlukan untuk mengambil Putrajaya.


Wanita Umno berdepan tekanan untuk mengekalkan status qou mereka ekoran skandal Pusat Fidlot Nasional (NFC) yang melibatkan keluarga Ketua Wanitanya, Shahrizat Jalil yang didakwa menyeleweng wang rakyat sebanyak RM250 juta seperti yang didedahkan Pengarah Strategi PKR Rafizi Ramli hingga Shahrizat akhirnya tidak melanjutkan tempoh perkhidmatan senatornya yang berkahir 8 April lalu.


Shahrizat yang kini berdiam diri selepas skandal tersebut dikatakan tidak mampu menahan tekanan pimpinan Wanita walaupun Najib membelanya dengan meminta mengekalkan jawatannya dalam parti, sekaligus mengheret pergerakan itu terperangkap menghadapi kaum wanita untuk berkempen menghadapi pilihanraya umum akan datang.

Read more ...

FB KONTROVERSI PEMUDA UMNO!!!! Tak nafi kantoi, nafi pun kantoi


Itu kata Ketua Pemuda Umno, Khairy Jamaluddin apabila laman Facebook Pemuda UMNO Malaysia menyiarkan poster yang membawa mesej menghasut di atas.

Kata Khairy lagi menerusi mesej seterusnya, Khairy berkata, pihaknya sudah ada maklumat susulan berkenaan dengan pengurusan dan pentadbiran laman yang membawa mesej yang "memudaratkan."

Kemudiannya bagi menyakinkan rakyat Malaysia bahawa bukan Pemuda UMNO yang menyiarkan poster itu Khairy Jamaluddin menegaskan, pihaknya akan membuktikan laman sosial Facebook kontroversi, yang didakwa membawa mesej berbaur hasutan, bukan dikendalikan oleh pihaknya.

Untuk lebih menyakinkan lagi rakyat Malaysia.. Pemuda Umno Pusat mahu pihak polis menyiasat kewujudan akaun laman sosial Facebook kontroversi tersebut.

Sehubungan itu satu laporan Polis telah dibuat oleh Setiausaha Kerja Pemuda Barisan Nasional (BN), Ibdillah Ishak di Balai Polis Tun H S Lee.


Ibdillah memberitahu, insiden seperti itu boleh memecahbelahkan masyarakat dan menimbulkan fitnah serta memberi imej yang salah.


"Kami jelas-jelas menolak kenyataan siapa-siapa berhubung isu agama tidak kira daripada pihak kita mahupun pembangkang," tegas beliau.


Sehubungan itu katanya, Pemuda Umno berharap siasatan segera dapat dijalankan pihak polis bagi mengenal pasti pihak yang bertanggungjawab mengendalikan akaun laman sosial terbabit dan memuat turun poster berbaur hasutan tersebut.


"Pihak yang memuat turun poster itu harus bertanggungjawab dan dikenakan tindakan," katanya.


Oleh kerana Pemuda UMNO telah buat laporan Polis... Polis telah memulakan siasatan berkenaan dengan kewujudan akaun laman sosial Facebook tersebut.

Siasatan dijalankan di bawah Seksyen 233 Akta Komunikasi dan Multimedia.


Bagaimanapun belum sempat pihak Polis mengumumkan hasil siasatan mereka.. Khairy Jamaluddin telah mendahului mereka dengan mengumumkan hasil siasatannya sendiri..

Dan pada sebelah malamnya setelah Sinar Harian melaporkan hasil siasatan Khairy Jamaluddin itu.. tiba-tiba terpapar kenyatan minta maaf kerana mengeluarkan gambar yang tidak sepatutnya di laman Facebook Pemuda UMNO Malaysia..

Dan Admin itu sudah dikeluarkan dari fanpage..


Jadi.. Admin yang dikeluarkan dari Fanpage Pemuda UMNO Malaysia itu.. sudah tentulah seorang Pemuda UMNO.. takkan Pemuda PAS atau Pemuda PKR kot??

Itulah budaya UMNO.. buat kerja tanpa menggunakan otak.. berani baling batu tapi takut nak tunjuk tangan..


Apabila menyedari tindakan mereka bakal mengundang padah buat UMNO dan Barisan Nasional.. dengan segera mereka menafikan itu adalah kerja bodoh mereka.


Padahal selama ini laman Facebook Pemuda UMNO Malaysia itu menyiarkan berbagai aktiviti Pemuda UMNO..


Apa hasil siasatan Polis? dihentikan begitu saja ke sebab yang buat kerja menghasut itu adalah Pemuda UMNO??


Apa khabar pencacai UMNO yang kata ini satu black op pihak pembangkang untuk memalukan parti UMNO?


Patutlah CyberTrooper UMNO bangang-bangang belaka.. tenaga pengajar utamanya pun bangang rupanya..ASD

Read more ...

MAI BACA!!! Mahatihir kata "Kadang-kadang, malaikat juga boleh buat banyak perkara salah,"

NONEMantan perdana menteri Tun Dr Mahathir menjelaskan bahawa "syaitan" yang dimaksudkannya dalam tulisan di blognya itu merujuk kepada kerajaan BN.

"Orang bertanya mengenai syaitan, tapi kita adalah syaitan yang orang kenal. Mereka adalah malaikat yang orang tidak kenal," katanya.

Beliau bercakap kepada pemberita dalam sidang media di majlis rumah terbukanya sempena Hari Raya hari ini.

Ditanya siapakah golongan yang dimaksudkan sebagai "malaikat" itu, Mahathir berkata beliau merujuk kepada pembangkang.


Jelasnya, "malaikat" itu bukanlah golongan yang suci kerana "Kadang-kadang, malaikat juga boleh buat bannyak perkara salah," katanya.


Katanya, walaupun pembangkang mahu membuat perubahan, langkah itu tidak semestinya memberi kebaikan.


"Jika anda berubah kepada sesuatu yang lebih teruk, anda akan menyesalinya," kata Mahathir yang menambah, pembangkang akan terus berusaha untuk terus menang sekiranya berjaya membentuk kerajaan.

Beliau menjelaskan pepatah bahasa Inggeris "lebih baik syaitan yang anda kenal daripada malaikat yang anda tidak kenal" yang disebut dalam
tulisan di blog chedet.cc pada hari Rabu lalu.

Tulisan itu menggesa pembacanya supaya tidak menyokong Anwar yang disifatkannya sama dengan presiden Amerika Syarikat, Barack Obama.


Obama, kata Mahathir banyak menjanjikan perubahan tanpa jaminan untuk menunaikannya.

Read more ...

UMI HAFILDA MULA UNGKIT!!! Dialah punca Pak Lah dan Najib boleh jadi PM tapi jasanya dilupai


PETALING JAYA: Ahli perniagaan, Umi Hafilda Ali mendakwa Datuk Seri Najib Tun Razak dan Tun Abdullah Ahmad Badawi menjadi Perdana Menteri kerana sepucuk surat yang ditulisnya kepada Tun Dr Mahathir Mohamad pada 2008.
 
“Kalau saya tidak tulis surat tersebut sudah tentu Datuk Seri Anwar Ibrahim akan menjadi Perdana Menteri.

 
“Tetapi kerana sepucuk surat saya kepada Dr Mahathir mengenai perilaku Anwar, mereka berdua (Abdullah  dan Najib) telah menjadi Perdana Menteri,” katanya.

 
Bagaimanapun, Umi agak kecewa kerana kedua-kedua pemimpin besar itu seolah-olah telah melupakan jasanya.

 
Katanya, Abdullah telah menggantung keahlian Umno beliau dari sebuah cawangan di Gombak.

 
“Itu yang menyebabkan saya marah sangat kepada Pak Lah,” katanya.

Bagaimanapun, adik kepada Timbalan Presiden PKR, Azmin Ali menjelaskan penggantungan keahliannya telah ditarik balik.

 
“Mana mungkin Najib tidak ingat dalam perjuangan saya yang menyebabkan saya dimaki hamun dan ditohmah dengan pelbagai tohmahan semata-mata kerana saya melawan Anwar,” katanya.

 
Mana menteri?


Namun, Umi  juga meluahkan rasa kecewa Umno tidak membantunya berkempen menentang Azmin dan Anwar sebagaimana yang dilakukan sekarang.

 
“Mana menteri, mana wakil-wakil rakyat yang turun berceramah menjelaskan kepada rakyat mengenai pembohongan Anwar dan Azmin,” katanya lagi.

 
Umi juga mendakwa, ceramahnya lebih berjaya dari pemimpin Umno lain kerana dibanjiri ribuan orang setiap kali diadakan.

 
“Ceramah saya di Besut (Terengganu) dihadiri 10, 000 orang, manakala di Pasir Putih (Kelantan) di kawasan pembangkang dihadiri 8, 000 orang.

 
“Mana ada pemimpin Umno yang boleh mengadakan ceramah seperti saya,” kata Umi lagi.

 
Dalam pada itu, Umi menafikan beliau melakukan semua itu kerana diarah oleh Umno.

 
Menurutnya, jika semua yang dibuat kerana arahan Umno sudah tentu Dr Mahathir membantunya semasa ditahan di dalam lokap  dahulu.

 
Umi mendakwa beliau ditahan oleh anggota polis atas arahan Anwar setelah beliau mendedahkan aktiviti pemimpin PaKatan Rakyat itu kepada Dr Mahathir.RM

Read more ...