Saturday, March 15, 2014

PENUH PERTANYAAN!!! Benarkah MH370 berada di Rusia bukan Mongolia?


Banyak teori dan khabar angin. Apa yang kita harapkan semoga Allah menjaga keselamatan dan kebajikan para penumpang.

Read more ...

HANYA DI MALAYSIA SOALAN BERTULIS!!! Wartawan asing tanya soalan lisan ditolak, sidang media jam 5. 10 petang dibatalkan

 
Wartawan asing kena tolak selepas bertanya soalan kepada PM Najib. PM Najib tak dapat jawab. Memalukan! - ABC news report!
 
Sidang media teknikal MH370 bagi menjawab sebarang soalan berkenaan penjelasan perdana menteri tengahari tadi dibatalkan kerana pihak berkuasa memerlukan lebih banyak masa untuk meneliti soalan-soalan yang dikemukakan wartawan secara bertulis.

Seorang jurucakap sekretariat media dari Jabatan Penerangan, Jagjit Singh memaklumkan perkara itu kepada wartawan sekitar jam 5.10 petang tadi.


Selepas sidang media awal tengahari tadi, wartawan yang ingin mengajukan soalan diminta mengemukakannya secara bertulis di atas kertas kajang bersaiz A4 yang disediakan Jabatan Penerangan.


Wartawan meja bahasa Inggeris Malaysiakini, Koh Jun Lin sendiri mengemukakan enam soalan untuk dijawab.


Sekretariat media memaklumkan pihak berkuasa akan menjawab soalan-soalan yang telah diajukan dalam sidang media pada jam 5.30 petang esok.


Read more ...

3 MELAYU, 1 CINA, 1 INDIA!!! Senarai nama yang mati semasa Konsert Festival Future Music


Festival Future Music Bukit Jalil - Kematian Akibat Penyalahgunaan Dadah
-------------------------------------
Pada 13-15 MAC 2014 jam 1800 hingga 0030, Syarikat Live Scape Sdn Bhd menganjurkan Konsert Festival Future Music. Namun begitu, konsert tersebut telah dicemari dengan penyalahgunaan dadah dan minuman alkohol secara berlebihan.

Kronologi Insiden

Pada hari pertama 13 MAC 2014 jam 2000 hingga 0030, semasa konsert dijalankan, pihak Narkotik IPD Cheras telah membuat tangkapan 3 penonton yg sedang berhibur kerana positif dadah. Berkait Bukit Jalil Rpt 1202, 1205, 1209, 1210/2014. Tiada insiden pada hari pertama.

Read more ...