Thursday, November 21, 2013

PEMILIHAN PAS!!! Suhaizan menang Ketua Pemuda PAS Malaysia, Muslimat kekal

Suhaizan KaiatPETALING JAYA - Keputusan pemilihan Jawatankuasa Kerja Pemuda Pas sesi 2013-2015 menyaksikan Suhaizan Kaiat menewaskan dua calon Ketua Pemuda Pas lain dengan 320 undi.

Sementara jawatan Timbalan Ketua Pemuda Pas milik Khalil Abdul Hadi dengan 355 undi.

Jawatan Naib Ketua Pemuda Pas dimenangi Mohd Khairi Nizam Khairuddin dengan 411 undi.

Keputusan diumumkan Pengerusi Jawatankuasa Pemilihan Dewan Pemuda Pas Malaysia, Zulkarnain Lukman pada jam 9.45 malam ini di Dewan Sivik Majlis Bandaraya Petaling Jaya (MBPJ).


Read more ...

PEMILIHAN PAS!!! Penyokong Dato' Tuan Ibrahim paling ramai mengalih undi kepada Haji Muhamad Sabu

 

Poll untuk jawatan Timbalan Presiden PAS yang tinggal beberapa jam lagi,  menyaksikan Haji Muhammad Sabu dengan memperoleh undian terbanyak iaitu 37 % daripada jumlah undian.

Walaupun pada peringkat awal undian Haji Muhamad Sabu berada di kedudukan ketiga di belakang Dato' Husam Musa dan Dato' Tuan Ibrahim Tuan Man. Namun , selepas kedua-dua calon ini mengumumkan menolak pencalonan bertanding jawatan Timbalan Presiden. Undi kepada Hj. Muhamad Sabu melonjak naik mengatasi kedua-dua calon ini.

Manakala undian terhadap Dato' Husam Musa dan Dato' Tuan Ibrahim Tuan Man semakin berkurangan apabila pengundi yang awalnya mengundi mereka telah beralih undi kepada Haji Muhamad Sabu.

Read more ...