Tuesday, December 4, 2012

RUPANYA !!! Laporan polis sudah dibuat memaklumkan ancaman serangan samseng UMNO


KUALA LUMPUR 5 Dis: Serangan sekumpulan samseng terhadap ceramah Jelajah Merdeka Rakyat di Gombak malam tadi didahului dengan penyebaran khidmat pesanan ringkas (SMS) berupa ‘arahan’ beberapa hari sebelumnya.

SMS itu menyatakan arahan supaya membantah kehadiran Datuk Seri Anwar Ibrahim pada program yang diadakan di Dataran Sharuddin, Batu 8 1/2 di Gombak. SMS itu didedahkan Ketua Cawangan PAS Kampung Gombak Utara, Haider Samsudin kepada Keadilan Daily malam tadi.


Katanya, beliau menerima SMS itu beberapa hari sebelum ceramah berlangsung.

Read more ...

JIHAD DI PALESTIN!!! Pemuda PAS bidas Ulama Muda UMNO

KUALA LUMPUR: Ulama Muda Umno (Ilmu) memperlihatkan kedangkalan mereka apabila mengatakan tidak ada jihad di Palestin sedangkan jihad itu adalah usaha berterusan menentang kezaliman sebagaimana di tuntut oleh Nabi junjungan Muhammad SAW.

Ketua Penerangan Dewan Pemuda PAS Ridhuan Mohd Noor berkata, dalam konteks Palestin, jihad adalah fardhu kerana bumi Palestin dijajah oleh Yahudi sehingga umat Islam kehilangan Masjid Al-Aqsa yang merupakan kiblat pertama umat Islam.

(Ridhuan bersama seorang kanak-kanak Palestin ketika menyertai misi kemanusiaan ke negara itu)

"Umat Islam Palestin juga dibunuh, dipenjarakan dan dirogol dalam masa yang sama Yahudi tidak pernah patuh kepada sebarang perjanjian yang dibuat," katanya ketika dihubungi Harakahdaily.

Read more ...

HABIS LA PAS!!! 16 OO mengaku ahli PAS sertai UMNO, tapi tengok muka macam tak caya je....

Semasa PAU12 ada ura-ura satu kejutan 2 bekas pemimpin PAS akan masuk UMNO, namun tak kesampaian pulak.. Kesian..

Diatas hajat yang tak sampai, UMNO Kedah telah mengambil inisiatif satu lakonan wayang cina...kah kah..


 KUALA NERANG, 5 Dis -- Ketua Umno Bahagian Padang Terap Datuk Seri Mahdzir Khalid (dua,kiri) beramah mesra bersama 16 anggota Pas yang menyertai Umno selepas bertindak keluar parti tersebut pada majlis penyerahan borang keahlian Umno di Kampung Genting Palas, di sini malam tadi.
Turut menyaksikan Ketua Pemuda Kedah yang juga Penyelaras Parlimen Padang Terap Badrul Hisham Hashim (kiri).

--fotoBERNAMA (2012) HAKCIPTA TERPELIHARA

Read more ...

SUDAH DIKENALPASTI!!! Ketua Samseng UMNO yang menyerang ceramah Jelajah Merdeka


Pendokong dan penyokong Pakatan Rakyat mengecam keras serangan samseng Umno pada Jelajah Merdeka Rakyat di Gombak malam tadi yang mengakibatkan dua penyokong Pakatan Rakyat cedera.
Menurut Timbalan Ketua Cabang KEADILAN Gombak serta Adun Batu Caves , Amirudin Shari  memaklumkan beberapa hari sebelum, pimpinan Pakatan Rakyat Gombak dimaklumkan, sistem pesanan ringkas (SMS) berlegar menggesa Pemuda Umno Gombak turun untuk menghalang program tersebut.

Sebenarnya pimpinan Pakatan Gombak membuat laporan polis Isnin lalu di Balai Polis Gombak bagi mengelakkan kejadian tidak diingini.

Read more ...