Saturday, March 3, 2012

SOAL SELIDIK GURU!!! Kira sokong BN semualah...senang cerita...

APABILA ditanya "bilakah tarikh PRU13?", tidak ada seorang pun di Malaysia yang mampu menjawab atau mengagak dengan tepat. Tidak kiralah pakar politik, penganalisis hebat, dukun, bomoh mahupun ahli nujum.

Sikap Najib yang teragak-agak untuk mengumumkan tarikh pilihanraya juga menunjukkan betapa lemahnya beliau di dalam membuat keputusan. Ternyata Rosmah jauh lebih bijak membuat keputusan berbanding pemimpin lemah seperti Najib.

Bilakah sebenarnya PRU13 akan diadakan? Tentu sekali Najib Razak akan membubarkan parlimen sebaik sahaja beliau yakin bahawa Barisan Nasional akan menang besar dalam PRU13.

Pelbagai usaha dibuat untuk menyiasat dan menganalisis kekuatan Barisan Nasional di dalam memenangi PRU13. Risikan Polis dan tentera telah digunakan. Salah satu usaha yang dapat dikesan ialah melalui pelbagai borang kaji selidik


Sebuah email yang dikirimkan oleh salah seorang sahabat pembaca MiLo SuaM mendedahkan sebuah borang kaji selidik yang diberikan kepada isterinya yang merupakan seorang guru.

Borang itu menurutnya merupakan satu tinjauan yang dibuat oleh Barisan Nasional untuk melihat apakah kedudukan sokongan para guru terhadap Barisan Nasional masa kini.

Sahabat pembaca ini menjelaskan bahawa isterinya terpaksa berpura-pura memberikan reaksi yang positif atau dalam bahasa mudahnya, berpura-pura menyokong Barisan Nasional.

Menurut beliau lagi, mereka sekeluarga bimbang jika menjawab dengan jujur tinjauan tersebut, maka dengan nada berseloroh beliau menjelaskan isterinya bakal dipindahkan ke Lahad Datu, Malaysia Timur atau mana-mana kawasan pedalaman dalam masa 24 jam.

Maka ramai guru-guru yang juga merupakan sahabat isterinya terpaksa mengisi jawapan-jawapan mebodek bagi menyelamatkan diri mereka dari dikenakan tindakan. Ini merupakan satu contoh yang dapat kita lihat. Walhal ribuan lagi seperti ini berlaku di luar sana.


http://milosuam.blogspot.com

Read more ...

KEMELUT PAS KEDAH!!! Ini keputusannya.........

Inilah keputusannya...Oleh: Kedah La


Kedah La dihujani pertanyaan macam mana keputusan akhir Jawatankuasa PAS Pusat jumpa Ustaz Azizan dan Phahrolrazi semalam dalam majlis muqobalah (bersemuka).


PAS Pusat dengan disaksikan oleh AJK Perhubungan PAS Kedah mendengar hujah2 dari dua orang terbabit. Pukui 12 lebih mesyuarat berakhir. Maka bermesyuaratlah pulak AJK PAS Pusat. Maka selepas pukoi 3 lebih terumuslah satu keputusan iaitu sekurang-kurangnya sehingga PRU13:


1. Ustaz Azizan kekal sebagai MB Kedah.


2. Phahrolrazi dan Ismail mesti menerima balik jawatan Exco.


Ini keputusan tidak rasmi (macam keputusan pilihanraya jugaklah ada rasmi ada tak rasmi, tapi keputusannya tak lari lari punya) adapun keputusan rasminya tunggu PAS Pusat buat kenyataan rasmi.


Sekian, terima kasih.

Read more ...

DALAM DOK BERGOLAK!!! 50 orang Siam sertai PR di Padang Terap

Program Penerangan Pakatan Rakyat Telah diadakan di Kg Sg Kap Nami Kedah yang dihadiri oleh Dato Wan Saleh Wan Isa Pengerusi PKR Kedah , YB Nasir Zakaria Ahli Parlimen Padang Terap dan beberapa pimipinan PR peringkat negeri dan kawasan.

Program anjuran bersama ini menjelaskan dasar-dasar PR dan membuka sesi dialog.Seramai 50 orang masyarakat Siam menyertai PR di kampung tersebut.Read more ...