Monday, May 7, 2012

DEDAH GAMBAR BOGEL!!! Kosmo sudah 'blur' gambar bogel yang didedah blog PASPB Hanya Demi
Pendedahan yang di buat oleh blog PASPB semalam berkenaan tindakan tidak rasa malu Kosmo Online menyiarkan gambar bogel artis wanita Barat Demi Moore akhirnya meneima reaksi positif akhbar berkenaan.

Gambar berkenaan sudah di'blur'kan oleh akhbar berkenaan. Semalam blog PASPB membuat pendedahan di sini 

Pada masa depan, akhbar berkenaan diharap lebih berhati-hati dalam menyiarkan gambar menyentuh sensiviti umat Islam.

http://kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2012&dt=0507&pub=Kosmo&sec=Hiburan&pg=hi_04.htm

Read more ...

MARI TENGOK!!! Rakyat minat ceramah PR berbanding BN di Batu Caves

 

Lautan manusia membanjiri ceramah Zul Kulim dan Noh Omar. Diberitakan Sdr Ezam Kotak tidak dapat hadir pada ceramah sebentar tadi di Kg. Melayu Wira Damai, Batu Caves.
 
Dianggarkan kira-kira tidak lebih 100 orang yang sanggup mendengar kelentong penceramah berkenaan yang bertemakan 'Sayangi Selangor'. 

Manakala gambar di bawah pula ribuan manusia membanjiri ceramah DSAI yang diadakan di padang bola Kg Melayu Batu Caves kira-kira 4 km dari tempat ceramah BN. Tema ceramah PR adalah
'Merdeka Rakyat'.


Anda boleh bandingkan diantara ceramah manakah yang mendapat sambutan dihati rakyat.AIB

Read more ...

SAMSENG UMNO TERMALU!! (Video) Nak bodek Polis tapi kena jerkah dengan Polis

Meskipun telah cuba untuk membodek pihak Polis.. sekumpulan samseng UMNO yang mencetuskan provokasi terhadap Pengerusi Solidariti Anak Muda Malaysia (SAMM), Chegu Bard telah dihalau keluar dari Bukit Aman..

Sekumpulan penyokong BERSIH 3.0 bertembung dengan satu lagi kumpulan anti-perhimpunan itu dalam satu kejadian yang hampir mencetus pergeseran di hadapan Ibu Pejabat Polis Bukit Aman petang ini.

Insiden pada anggaran jam 2.50 petang itu bermula apabila kumpulan pro-BERSIH, Solidariti Anak Muda Malaysia (SAMM) disorak oleh kumpulan anti-perhimpunan berkenaan, termasuk anggota NGO Suara Anak Muda 1Malaysia.

NONEKumpulan SAMM diketuai pengerusinya Badrul Hisham Shaharin itu mula disorak dengan panggilan "pengkhianat negara" apabila kumpulan itu mula bergerak dari satu kawasan parkir ke kawasan pintu masuk Bukit Aman.

Keadaan kemudiannya menjadi tegang apabila seorang pemimpin Suara Anak Muda 1Malaysia, Armand Azha Abu Hanifah secara tiba-tiba meluru ke arah pemimpin Badrul Hisham.

Beberapa orang anggota polis bagaimanapun berjaya menghalang Armand daripada mendekati Badrul Hisham dan 10 orang yang lain dalam insiden yang berlaku selama kira-kira 10 minit.

Bercakap kepada pemberita selepas itu, Badrul Hisham berkata provokasi berkenaan menunjukkan bahawa kumpulan dipimpin Armand itu mengamalkan politik tidak matang.

NONE"Tahniah dan terima kasih kerana menyerlahkan lagi wajah sebenar mereka. Logiknya, tindakan mereka itu tidak dapat memenangi undi rakyat yang kini semakin matang," katanya.

SAMM hadir ke Bukit Aman hari ini untuk menyerahkan memorandum bagi mendesak supaya pihak polis yang terlibat melakukan kekerasan ke atas peserta perhimpunan 28 April itu menyerah diri.

Badrul Hisham berkata, memorandum itu juga mendesak agar PDRM memberi penjelasan sama ada terdapat anggota polis menyamar sebagai peserta pada himpunan itu.

"Saya mahu, PDRM tampil beri penjelasan berapa ramai anggota polis menyamar sebagai pendemonstran. Nyatakan berapa jumlah dan dedahkan siapa.

"Jika tidak, kita tidak menolak cakap-cakap yang mengatakan polis menghantar anggotanya di kalangan demonstrator sebagai ejen provokasi," katanya.

Memorandum berkenaan diserahkan kepada seorang wakil ketua polis negara, ASP Ramli Yusuf dalam suasana tegang ketika berdepan dengan kumpulan penyokong anti-BERSIH bersama Armand.

Kumpulan bersama Armand itu dalam perhimpunan terdahulu pula menyerahkan kenyataan ikrar kepada Polis Diraja Malaysia (PDRM) sebagai sokongan terhadap tindakan pasukan itu dalam menangani perhimpunan 28 April.

Perhimpunan pada kira-kira jam 1.10 petang itu diketuai presiden Persatuan Veteran Tentera Melayu, Datuk Mohd Ali Baharom yang berkata mereka menyokong PDRM kerana mahu negara yang aman.

"Kita beramai-ramai berikar hari ini menyatakan bahawa kami sokong PDRM," katanya yang menyifatkan perhimpunan 28 April sebagai "anasir jahat untuk menumbangkan negara."

NONEKatanya lagi, tindakan yang ditunjukkan peserta perhimpunan berkenaan juga merupakan perbuatan yang "kurang ajar."

"Saya minta agar Datuk Seri Hishammuddin (Hussein) dapat  menahan mereka yang membuat provokasi dan ketua-ketua mereka," katanya kepada pemberita selepas menyerahkan ikrar tersebut kepada ASP Ramli.

Turut hadir dalam perhimpunan selama 15 minit itu ialah wakil NGO Gerakan Memartabatkan Pejuang Negara, Pertubuhan Ikatan Perpaduan Melayu Gombak.

Kumpulan yang berhimpun di hadapan Ibu Pejabat Polis Bukit Aman itu juga membacakan ikrar berkenaan dan turut melaung slogan "hidup polis", "hancur Ambiga" serta menyanyikan lagu "Barisan kita."ASD

Read more ...