Tuesday, November 19, 2013

PEMILIHAN PAS!!! Pilihan umum - Suhaizan Kayat, Raja Ahmad Iskandar, Ahmad Zamri Asa'ad akan menang

 

Poll bagi jawatan tertinggi Dewan Pemuda PAS Pusat tinggal beberapa jam akan ditutup . Sejak dari awal Poll ini dijalankan, ternyata undian menyebelahi tiga calon iaitu Suhaizan Kayat, Raja Ahmad Iskandar dan Ahmad Zamri Asa'ad Khuzaimi.

Bagi jawatan Ketua Pemuda, Suhaizan memperolehi 72 % daripada jumlah undian , diikuti oleh Zulhazmi Shariff 16 % dan Kamarulzaman Muhammad 11 %.

Raja Ahmad Iskandar mendapat undian tertinggi bagi jawatan Timbalan Ketua Pemuda dengan memperoleh 79 % daripada jumlah undian, manakala Ust. Khalil Hadi mendapat 20 % .

Sementara bagi jawatan Naib Ketua Pemuda, Ahmad Zamri Asa'ad Khuzaimi memperolehi 72 % daripada jumlah undian berbanding Ir Khairil Nizam yang mendapat 27 %.

Jika dilihat dari persepsi umum penyokong PR yang menjadi pengunjung paling ramai blog ini, Suhaizan Kayat, Raja Ahmad Iskandar dan Ahmad Zamri Asa'ad Khuzaimi menjadi pilihan kerana mereka lebih dikenali, lebih menonjol dan diharap mengubah persepsi buruk terhadap Dewan Pemuda PAS Pusat.

Read more ...

PEMILIHAN PAS!!! 4 calon garis empat agenda , 3 calon tidak hadir Wacana Hala Tuju Dewan Pemuda PAS

Empat agenda pacu hala tuju Pemuda PasIPOH - Calon Naib Ketua Pemuda Pas Pusat, Ahmad Zamri Khuzaimi, meletakkan empat agenda digariskan dalam jemaah bagi memacu hala tuju Pemuda Pas.

Menurutnya,  agenda pertama Pemuda Pas perlu terus turun bersama rakyat dan memasyarakatkan rakyat. Pas kehilangan 55-60 peratus undi anak muda.


"Tak cukup sekadar sidang media, jenguk rakyat tetapi lebih dari itu. Supaya Pas terus dilihat mesra anak muda.


"Kita juga perlu tarik dan gembleng golongan anak muda profesional ke dalam Pas supaya mereka dapat menyumbangkan kepakaran untuk perjuangan Pas," katanya ketika Wacana Hala Tuju Dewan Pemuda Pas, anjuran Pemuda Pas Ipoh Timur dan Batu Gajah, di sini, hari ini.


Read more ...