Saturday, December 15, 2012

VIDEO JOM IKRAR BERSAMA BRAHIM ALI!!! Perkasa berikrar menangkan calon MCA dan MIC, Gerakan marah sebab tak disebut.....


KUALA LUMPUR, 15 Dis – Presiden Pertubuhan Pribumi Perkasa Malaysia (Perkasa) Datuk Ibrahim Ali memalukan diri sendiri apabila mengeluarkan kenyataan komuniti Cina di negara ini sebagai ancaman sekiranya mereka menguasai politik dan ekonomi.

Naib Presiden Gerakan, Datuk Mah Siew Keong turut menyelar Ibrahim kerana mengeluarkan kenyataan sedemikian yang menurutnya akan menyemai “benih kebencian di hati rakyat dan menimbulkan ketegangan kaum” di Malaysia.

Read more ...

TERKINI!!! Senator Ariffin Omar dilantik Naib Presiden DAP Kebangsaan

http://roketkini.com/wp-content/uploads/2012/07/51.jpgSenator Ariffin Omar dilantik sebagai Naib Presiden DAP Kebangsaan, manakala Zairil Khir Johari, yang juga merupakan setiausaha politik Guan Eng, turut dilantik menyertai jawatankuasa kerja tersebut dan memegang jawatan Timbalan Setiausaha Publisiti.

Seperti yang dijangka, barisan baru jawatankuasa kerja pusat (CEC) DAP memutuskan untuk mengekalkan Karpal Singh sebagai pengerusi dan Lim Guan Eng sebagai setiausaha agung selepas pemilihan parti itu semalam.

Read more ...

MAI BACA!!! Malang sungguh UMNO terkena jerat DAP

Apabila tidak ada Melayu yang dipilih menduduki Anggota Jawatankuasa Kerja Pusat dalam Kongres DAP Kebangsaan ke 16, maka ada pihak menuduh bahawa DAP menampakkan parti Cauvinis dengan memberi contoh calun melayu yang bertanding tidak seorang pun menang.

Kepada siapa yang hendak disalahkan apabila calun melayu tidak dipilih dalam Kongres DAP semalam. Kita kena salahkan kepada mereka yang menawarkan diri untuk bertanding, mereka yang bertanding itu adakah untuk menang atau saja-saja bertanding sebagai melayan permintaan beberapa orang kawan didalam DAP.

Read more ...

VIDEO TERKINI!!! Adik Najib kena tibai, CIMB tipu rakyat Malaysia?Kira-kira 1,000 pekerja bank berpiket depan Menara CIMB.

KUALA LUMPUR - Kira-Kira 1,000 pekerja bank berpiket di depan Menara CIMB di Jalan Raja Laut di sini bagi memperjuang dan mempertahan hak, maruah serta martabat mereka.

Dalam piket selama tiga jam bermula pukul 10 pagi tadi, pekerja dari seluruh Semenanjung memegang kain rentang serta sepanduk yang menuntut pihak pengurusan CIMB lebih peka dengan kehendak dan keperluan mereka.

Read more ...

UMNO DAH TERGELINCIR!!! Datuk Mokhtar Hamid sertai PAS


DUNGUN: Tokoh korporat, Datuk Mokhtar Abd Hamid yang baru menyertai PAS petang tadi mendakwa Umno tergelincir dari perjuangan asal mereka iaitu membela Melayu.

Bercakap di Himpunan PAS Ganti Umno (PGU 6.0) di Dataran PGU Paka, dekat sini malam ini,  Mokhtar, 68 berkata, pemimpin Umno kini hanyalah perompak duit rakyat.

"Suatu masa dulu Umno perjuangkan bangsa dan agama tapi kini mereka (ibarat) kereta api tergelincir dari landasan.

Read more ...

BRAHIM ALI MERAJUK!!! UMNO tak layan, tetap bertanding bebas pertahan kerusi Pasir Mas


Ahli parlimen Pasir Mas Datuk Ibrahim Ali akan mempertahankan kerusi yang diwakilinya itu dalam pilihan raya umum ke-13 yang bakal menjelang.

Presiden PERKASA itu berkata beliau tetap akan bertanding walaupun sebagai calon bebas, namun akan turut berunding dengan mana-mana parti yang ingin mengadakan kerjasama dengannya.

"Nak berunding saya kena tengok dulu dasar perjuangan, tindak tanduk... Tengok dasar perjuangan, boleh berunding dan berkongsi dengan sesiapa sahaja dalam pilihan raya akan datang

Read more ...

KAIN RENTANG PROVOKASI!!! Tahu dah siapa yang punya kerja sebab dah sinonim


Dulu semasa Muktamar Tahunan PAS ke-58 berlangsung di Kota Bharu, Kelantan, sehelai kain rentang berbau provokasi terhadap Naib Presiden KEADILAN, Nurul Izzah Anwar digantung oleh pihak yang tidak bertanggungjawab dipercayai pencacai UMNO.

Kain rentang itu telah digantung di sebuah gelanggang tenis berbunyi "Nurul Izzah Apa Maksud Kamu? Kebebasan Beragama Sepatutnya Dipakai Samarata - Dari Dewan Pemuda PAS Kelantan" itu sejak awal pagi semasa muktamar bermula.


Malangnya ayat yang terpapar pada kain rentang di atas adalah sama dengan ayat yang tertera pada kain rentang yang di bawa oleh pencacai-pencacai UMNO semasa melakukan demo terhadap Nurul Izzah.. (lihat di SINI)

Read more ...