Wednesday, January 8, 2014

BUANG @ POTONG GAJI KAKITANGAN AWAM!!! Kerajaan 47% BN dijangka bertindak untuk elak negara jatuh muflis

rakyatSHAH ALAM 9 JAN: Kerajaan BN dijangka mengambil langkah mengurangkan jumlah kakitangan awam sekiranya meneruskan tabiat gemar berbelanja boros yang menyebabkan hutang negara mencapai paras 55 peratus dari Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) sekaligus diisytiharkan muflis.

Langkah itu diambil apabila Kerajaan Pusat ketika itu terdesak untuk mengurangkan perbelanjaannya bagi membayar hutang sedia ada yang dijangka distrukturkan semula dan pinjaman baru sama ada dari Bank Dunia atau Tabung Kewangan Antarabangsa (IMF) atau bank-bank antarabangsa lain.


Pengarah Startegi PKR, Rafizi Ramli, berkata pinjaman baru yang diambil nanti akan dikenakan syarat tertentu yang menjadikan rakyat dan kakitangan awam sebagai mangsa.


“Apabila pinjaman sudah terlalu tinggi dan kerajaan tidak mampu bayar, maka kerajaan akan ambil pinjaman lain untuk tampung sementara pinjaman diambil tetapi syarat dikenakan terlalu besar.


“Kalau kita negara yang mengalami situasi sama seperti Greece atau Sepanyol; baik Bank Dunia, IMF atau bank-bank antarabangsa akan mengenakan syarat yang selalunya golongan pertama jadi mangsa adalah rakyat.


Read more ...

KERAMBIT LEKAT DI KEPALA!!! Jika berlaku kepada murid riuh 1Malaysia, kena pada guru siapa yang bersuara?

  • Pelajar ditahan cederakan guruIsmail menunjukkan senjata yang digunakan pelajar terbabit. Gambar kecil, kerambit yang diubahsuai daripada gunting.
 1 / 1 
KANGAR - Polis menahan reman seorang pelajar lelaki berusia 17 tahun selepas mencederakan seorang guru menggunakan kerambit buatan di Sekolah Menengah  Kuala Perlis, kelmarin.

Timbalan Ketua Polis Daerah Kangar, Deputi Supritendan Ismail Che Isa berkata, pelajar tersebut ditahan di rumahnya kira-kira jam 1 pagi, semalam.
Katanya, polis turut merampas kerambit yang digunakan untuk mencederakan guru terbabit.

“Kerambit itu dipercayai diubahsuai daripada gunting, jadi kami amat memandang serius kejadian ini kerana kerambit adalah senjata berbahaya yang boleh disiasat mengikut Seksyen 7(1) (a) 1958 kerana memiliki senjata berjadual.

“Pihak polis akan memantau pelajar sekolah terbabit bagi mengawal aktiviti mereka supaya tidak terlibat dengan jenayah,” katanya kepada pemberita di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Kangar.

Read more ...

SAT KATA BELI, SAT KATA AGUNG PUNYA!!! MB Kedah nak sembunyi benda besar, kan dah terkantoi

APA NAK JADI DENGAN KERAJAAN BN....NAK BELI KERETA SEMBUNYI-SEMBUNYI ....SAT MB KATA TAK BELI,  SEMENJAK ADA PESTA MAGIKAL....BENDA PELIK-PELIK DEPA BUAT......

MAKLUMAT DIBAWAH BELI PULAK....BOH PLET MB KEDAH DARULAMAN.....
KEMUDIAN DAH KANTOI.......NAK BAGI KAT AGONG PULAK.......KAN KE KERAJAAN PUSAT BOLEH BELI KERETA KAT AGONG......JET PUN DEPA BOLEH BAGI.......


Read more ...