Sunday, January 19, 2014

PERKASA BERSUARA HARI INI!!! Tak kira ahli MCA, tak kira anak Rosmah semuanya Perkasa lawan

 Akhirnya Perkasa Johor buat demo depan Sekolah Jenis Kebangsaan Cina (SJKC) Nan Ya, Kota Tinggi, Johor kerana berang sebab guru besarnya paksa seorang guru wanita mualaf buka tudung jika mau mengajar di sekolah berkenaan.

Salah satu plakad yang dijulang oleh salah seorang ahli Perkasa berbunyi  .. " GURU BESAR TIDAK LAYAK DI MALAYSIA "  dengan lain perkataan mudah dan tepat .. guru besar tersebut tidak layak duduk di Malaysia maka mesti di halau keluar.

Read more ...

APA WISMA PUTRA BUAT?!!! Anwar disekat masuk ke Jepun

DSAI
KUALA LUMPUR 20 JAN: Wisma Putra didesak memberi penjelasan penuh berhubung sekatan terhadap Ketua Umum KEADILAN, Datuk Seri Anwar Ibrahim dari memasuki Jepun.

“Pemerintah Jepun mendakwa satu laporan baru-baru ini datang dari kerajaan Malaysia yang merupakan asas tidak membenarkan Anwar memasuki Jepun

“Kami mendesak penjelasan penuh Wisma Putra,” kata Ketua Biro Guaman & Hak Asasi KEADILAN, Latheefa Koya dalam kenyataannya hari ini.

Menurut kenyataan tersebut, adalah suatu keanehan apabila Anwar dilarang memasuki Jepun atas dakwaan politik lama pada 1999, sedangkan beliau telah beberapa kali memasuki negara itu sebelum ini.

Read more ...

HARI YANG SAMA!!! Presiden UMNO dok puji, penyokong UMNO dok maki

Tahniah Datuk Lee Chong Wei dan pasangan bergu lelaki negara yang muncul juara Badminton Terbuka Malaysia.

Najib, Rosmah dan Khairi melebar senyum dengan kejayaan anak Malaysia berbangsa Cina ini. 

Namun, pada hari yang sama Presiden UMNO puji dan gembira dengan kejayaan Datuk Lee Chong Wei dan pasangan bergu lelaki negara. 
Pada hari yang sama juga ahli dan penyokong UMNO maki dan hina orang Cina di Seberang Jaya negeri kelahiran Datuk Lee Chong Wei.

Read more ...

TERSURAT LUCAH , TERSIRAT NAK TUTUP ISU!!! Pengharaman filem kontroversi 'The Wolf of Wall Street' legakan Rosmah?

Filem tersohor tetapi sarat dengan kontroversi 'The Wolf of Wall Street' dilaporkan diharamkan tayangannya di Malaysia ekoran bahasa dan kandungan yang lucah.

"Sumber-sumber dalaman pejabat filem kerajaan Malaysia memaklumkan THR yang pengedar filem itu sedia maklum yang mereka akan berhadapan masalah besar dengan lembaga penapisan kerana kelucahan, babak bogel serta seks sewaktu tayangannya," lapor laman web hiburan The Hollywood Reporter.

Filem itu diterbitkan Red Granite Pictures, syarikat yang dimiliki bersama oleh Riza Aziz yang merupakan anak Datin Seri Rosmah Mansor, hasil daripada perkahwinan pertamanya.

Read more ...