Friday, December 21, 2012

BONGKAR !!!! Mai baca maklumat dalaman UMNO - isu, wishlist & aktiviti UMNO / BN Taiping

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg0tAD7E8g2zEumDnu2CrhWUMN4eoae2fGyC10Zt1HOfWkN7UhF1C23oOBgdVWYdheszSg39JUy5xj4NZcYOIZGkx1u23_UNpNyZRVAQxbih-1opDj-pdUoJKETLqt2RKOiI1CqLk5-xq8/s500/blogger-image-402770247.jpgKalau sembang bab politik di Parlimen Taiping (P-060) tentu tidak sedap atau tidak sah kalau sebut nama-nama seperti Datuk Shalimin, Dato Zahir, Dato Malek, Datin Yatimah dan sebagainya..itu baru puak ketuanan keris telanjang UMNO...belum lagi nama-nama kepala dalam  MCA, MIC, GERAKAN dan PPP.
Semua kepimpinan dalam BN Taiping ini ibarat anjing dan kucing....24jam tak setuju dan bercakaran. 
Kat depan MB Zambry Kadir yang tidak halal mungkin mereka berlakon macam serasi tapi hakikatnya UMNO BN Taiping memang bergolak dalam kepimpinan yang ada sekarang dan yang lama macam team Dato Malek.

Read more ...

TEKANAN DALAMAN!!! Najib terdesak mungkin umum PRU 13 sebelum Tahun Baru Cina


Dato Najib menerusi Buletin Utama TV3 tidak menolak kemungkinan pilihanraya umum 13 akan diadakan sebelum Tahun Baru Cina.  Rasanya ini kali pertama Najib keluarkan statement demikian. 

Malah beliau nyatakan dalam riak wajah yang agak serius sambil memberitahu BN telah siap sepenuhnya senarai calon BN.
 
Najib mungkin terlalu terdesak dengan tekanan dalaman yang mahu beliau berundur sebelum PRU 13 berikutan pendedahan Deepak mengenai akuan bersumpah Bala berkenaan kes bunuh Altantuya.

Read more ...

GEBANG UTUSAN!!! Jika ikut berita bohong Utusan, tengelam seluruh Kedah

Oleh: ZULKIFLI YAHAYA

Saya telah membuat penjelasan berhubung isu pembalakan di Kedah yang kononnya telah memberi kesan buruk terhadap alam sekitar, khususnya di Tasik Pedu. 


Perkara sangat penting yang diberitahu ialah setitik pun kesan air pembalakan tidak masuk ke mana-mana kawasan takungan air di negeri ini.

Malangnya selepas penjelasan yang dibuat itu, media-media BN terus memainkan isu tersebut secara besar-besaran, khususnya Utusan Malaysia dan TV3. 


Mereka memulakan tuduhan dengan mendakwa bahawa pembalakan di kawasan tadahan di Pedu menyebabkan Empangan Pedu dan Empangan Muda menerima kesan pencemaran yang teruk.

Read more ...

AKUAN BERSUMPAH 1 BALA!!! Mula jadi perhatian, mari tengok 5 pengakuan Bala mengenai Najib, Altantuya dan Razak Baginda

Siasat lima perkara serius dalam Akuan Bersumpah pertama yang dibuat bekas Penyiasat persendirian, P Balasubramaniam, kata Ahli Parlimen Sungai Petani,  Datuk Johari Abdul.

Menurut Johari, ia terkandung dalam perkara 25 daripada keseluruhan 54 perenggan akuan bersumpah yang ditandatangani Balasubramaniam pada 3 Julai 2008.

Pendedahan itu turut mengaitkan hubungan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak dengan warga Mongolia, Altantuya Shaariibu termasuk melakukan hubungan seks luar tabie.

Perkara tersebut ialah:

25. “Ketika perbincangan ini dibuat dalam usaha memujuk saya melanjutkan pekerjaan dengan dia, Abdul Razak Baginda memberitahu saya bahwa:

25.1 Dia telah diperkenalkan kepada Aminah oleh Datuk Seri Najib Tun Razak di sebuah pameran berlian di Singapura.

Read more ...