Monday, October 22, 2012

FITNAH ADUN DAP!!! Khir Toyo akhirnya meminta maaf kepada Ronnie Liu


Exco Kerajaan Negeri Selangor, Liu Tian Khiew atau Ronnie Liu (kiri) dan bekas Menteri Besar Selangor, Mohamad Khir Toyo hari ini mencapai persetujuan bersama untuk menyelesaikan kes saman fitnah yang difailkan pada 2008.


Hakim Mahkamah Tinggi, Nik Hasmat Nik Mohamad sebentar tadi menetapkan keputusan Khir untuk merekod terma penyelesaian yang dipersetujui kedua-dua pihak.

Dalam satu mesej terbaru yang dihantar Ronnie sebentar tadi melalui Facebooknya, beliau menulis:
Khir Toyo meminta maaf terhadap tuduhan kepada saya yang telah disiarkan dalam suratkhabar China Press bertarikh 9.5.2008 bertajuk "Khir Toyo membongkarkan laporan polis liu tian knew pernah bercampur Tangan dalam urusan menghapuskan kegiatan pelacuran "

Peguam Mohd Haijan Omar yang mewakili Ronnie Liu memberitahu pemberita mengenai perkara itu selepas pihak-pihak berkenaan menemui hakim di dalam kamar.

Pada 6 Oktober 2008, Liu menyaman Dr Mohamad Khir kerana didakwa memfitnah dengan mengaitkan beliau dalam usaha menghalang penghapusan kegiatan pelacuran.

Liu mendakwa Khir mengeluarkan perkataan palsu dan berunsur fitnah mengenai perkara itu dalam satu artikel yang dicetak dan disiarkan di sebuah akhbar berbahasa Cina, China Press pada 9 Mei 2008. 
Menurut akhbar dalam talian berbahasa Inggeris, The Star Online sebentar tadi, Khir meminta maaf terhadap Ronnie dalam satu kenyataan bertulis di hadapan hakim Nik Hasmat dan meminta terma penyelesaian di luar mahkamah dibuat.

Kedua-dua mereka dilihat bersalaman di luar mahkamah sambil disaksikan ahli parlimen Puchong, Gobind Singh Deo.

JALAN PULANG

Khir Toyo apologises to Ronnie Liu to settle defamation suit - The Star Online

KUALA LUMPUR: Former Selangor Mentri Besar Mohamad Khir Toyo on Tuesday read out a statement of apology to Ronnie Liu to settle a defamation suit stemming from a statement.
The apology was part of the settlement terms recorded before High Court judge Justice Nik Hasmat Nik Mohamad.
This included a consent judgement.
(Consent judgment is a judgment issued by a judge based on an agreement between parties in a lawsuit to settle a matter aimed at ending the litigation with a judgment that is enforceable).
In his lawsuit, Liu said that Dr Khir had caused a libelous publication against him in the China Press on May 9, 2008.
Liu said although Dr Khir did not name him, the defendant had made a clear reference against him (Liu) when he (Dr Khir) mentioned a state executive councillor in charge of local government.
In a statement of claim filed on Oct 6, 2008, Liu said the words had meant he was involved in prostitution activity, that he was immoral and not qualified to be a politician.
Liu said the words also implied he was not fit to be a Selangor exco member.

Read more ...

NAJIB KENA JAWAB!!! Ke mana wang haram USD338 Juta dilarikan?

Ketua Pembangkang, Anwar Ibrahim berkata, laporan Ketua Audit Negara 2011 langsung tidak menyentuh mengenai aliran wang haram berjumlah USD338 juta (RM1.03 bilion) yang mengalir keluar dari negara ini.
Katanya, penyembunyian ini menunjukkan kerajaan Barisan Nasional (BN) seolah-olah cuba melindungi perompak wang negara.
“Menurut Global Financial Index (GFI), ‘illicit financial’ (aliran wang haram keluar) berjumlah USD338 juta. Ini masalah besar. Belum dijawab oleh kerajaan.
http://kualalumpurpost.net/wp-content/uploads/2012/07/NajibRazak.jpeg“(Seperti) ada muslihat untuk melindungi penjenayah yang merompak wang negara. Kita diberikan senarai oleh laporan ketua audit negara, hasil belanja, defisit dan akaun wang disatukan, (aliran wang keluar) tak disentuh langsung,” katanya di Dewan Rakyat semalam.
Ahli Parlimen Permatang Pauh itu berkata, teguran Ketua Audit Negara langsung tidak diambil berat, meskipun terdapat jawatankuasa yang memantau prestasi ekonomi negara.
“Dalam masa sama defisit membengkak. Keadaan semakin parah dari tahun ke tahun. Tapi, yang hanya disebut (Menteri Kewangan ialah serangan kepada Pakatan Rakyat),” tegasnya.
Beliau turut menyentuh kadar hutang isi rumah rakyat Malaysia berjumlah RM571 juta, iaitu yang tertinggi dalam sejarah negara.
“Ini kadar paling tinggi sewaktu (Ahli Parlimen) Pekan (Najib) sebagai Menteri Kewangan. Untuk diketepikan (fakta laporan) adalah tidak munasabah. Ini ada kaitan dengan beban rakyat.
“Di bawah Menteri Kewangan rujuk kepada prestasi, tetapi dalam masa sama (Najib) sebagai orang yang tak mampu urus ekonomi dengan baik,” tempelak Anwar.
Bercakap dalam sidang medianya sebelum ini, Ketua Umum KEADILAN itu berkata, ceramah Pakatan Rakyat akan membangkitkan isu kerugian ‘berbilion ringgit’ yang didakwa ‘hilang atau dipadamkan begitu sahaja’ daripada laporan Ketua Audit Negara 2011.
Laporan Audit berkenaan dibentangkan di Parlimen 15 Oktober lalu selepas lebih dua minggu pembentangan Bajet 2013 yang diumumkan

Read more ...

SELEPAS SOI LEK HINA ISLAM!!! Najib lulus peruntukan RM 30 Juta permintaan Soi Lek


Najib Razak telah mengumumkan peruntukan RM 30juta atas permintaan Presiden MCA Datuk Seri Dr Chua Soi Lek, ketika berucap merasmikan Perhimpunan Agung Tahunan MCA, untuk Sekolah Menengah Jenis Kebangsaan Cina(SMKJC).

Pengumuman dibuat setelah Islam dihina dan diperlekehkan sebegitu buruk dan teruk oleh Presiden MCA, Chua Soi Lek.

Seolah-olah memberikan gambaran dan mesej, lagi kuat menghina dan mencaci maki hamun  Islam, lagi banyak peruntukkan akan dapat dari Najib Razak selaku Perdana Menteri dan Presiden UMNO.

GURU PONDOK YANG KELUARKAN FATWA HARAM SOKONG DAN UNDI DAP KERANA KAFIR HARBI SEKADAR DAPAT RM2JUTA SAJA...HINA, MAKI HAMUN ISLAM DAPAT RM30JUTA...ISLAM WASSATIYAH..

 
SEKOLAH AGAMA RAKYAT DILAYAN MACAM BANGSAT, YANG HINA ISLAM DIHORMAT.OMAK KAU


Read more ...

PARIT BUNTAR!!! Nizar rasmi cawangan baru PAS di Taman Desa Aman


PARIT BUNTAR, 20 Okt. :  PAS Parit Buntar menambah lagi kekuatan apabila berjaya menubuhkan sebuah lagi cawangan penaja PAS di Taman Desa Aman dalam kawasan Dewan Undangan Negeri (Dun) Titi Serong.
 
Penolong Setiausaha PAS Parit Buntar Hairul Nizam Ishak berkata, Timbalan Pesuruhjaya 1 PAS Perak Dato’ Seri Ir. Nizar Jamaluddin telah merasmikan penubuhan cawangan penaja berkenaan di Taman Desa Aman.
 
“ Kehadiran lebih 300 penduduk taman dan kawasan berhampiran menambahkan semangat jawatankuasa cawangan yang baru ditubuhkan ini.
 
“ Sebelum perasmian, Dato’ Seri Nizar telah dipakaikan t-shirt PAS Taman Desa Aman dan menerima borang keahlian baru dari Ketua Penaja PAS Cawangan Ahmad Termiji Md. Nor” katanya
 
Menurut Hairul Nizam, Mesyuarat Agung penaja PAS Cawangan tersebut telah diadakan sebelum itu, di mana perlantikan ahli jawatan kuasa (AJK) telah dibuat dengan jayanya.
 
 “Penambahan cawangan PAS ini akan memperkuatkan akar umbi PAS dan mampu memperkasakan PAS kawasan Parit Buntar. 
 
“ Penubuhan cawangan Taman Desa Aman juga akan menguatkan lagi jentera pilihanraya PAS bagi Unit Peti Undi ( UPU ) Titi Serong” katanya

Sementara itu, Dato’ Seri Ir. Nizar Jamaluddin dalam ucapan perasmiannya melahirkan tanda kesyukuran di atas penubuhan cawangan tersebut sebagai menandakan sokongan rakyat di Parit Buntar kepada PAS bertambah padu. 
 
 “ Kehadiran penduduk yang ramai pada malam ini menunjukkan penubuhan cawangan ini mendapat sokongan penduduk setempat.
 
"PAS perlu memperkukuh organisasi sehingga diperingkat akar umbi supaya dapat menguasai politik yang akan diterajui kelak” katanya
 
Timbalan Pesuruhjaya 1 PAS Perak juga mengucapkan tahniah kepada jawatankuasa penaja cawangan dan semua petugas yang berjaya menganjurkan majlis perasmian cawangan dengan begitu berjaya.
 
Nizar menyampaikan ucapan perasmian
 
Penduduk mendengar ucapan penceramah 

Read more ...

KES NAYA!!! MIC mengamuk tapi kena batang hidung sendiri

http://www.freemalaysiatoday.com/wp-content/uploads/2011/07/mic-new.jpgUmpama kata pepatah Melayu, ibarat meludah ke langit, akhirnya terkena batang hidung sendiri!

Apalah nasib MIC dan presidennya, G Palanivel kelmarin yang bersungguh-sungguh menghentam kerajaan negeri Selangor pimpinan Pakatan Rakyat berkenaan isu pembangunan kondominium bersebelahan kuil di Batu Caves sedangkan rupanya ia diluluskan semasa zaman Khir Toyo menjadi menteri besar!


Hasilnya, kerajaan negeri hari ini menolak dakwaan bahawa ia meluluskan projek perumahan berhampiran Batu Caves, yang membuatkan jawatankuasa kuil dan penduduk sekitar bengang.


Pegawai khas Exco, Xavier Jayakumar, A Pakkiya Nathan mendedahkan bahawa projek perbandaran telah diluluskan oleh pihak berkuasa tempatan pada tahun 2007 di bawah kerajaan Barisan Nasional (BN) negeri.


Semalam, Pengerusi Sri Maha Mariamman Devasthanam, R Nadarajah yang menguruskan kuil Sri Subramaniar Swamy di Batu Caves, berikrar akan mengadakan perhimpunan aman pada hari Jumaat untuk membantah pembinaan dua kondominium 29 tingkat di kawasan itu.


Beliau berkata bantahan aman yang bertujuan untuk meletakkan tekanan ke atas kerajaan negeri yang diterajui oleh PKR ke atas projek boleh menimbulkan bahaya kepada struktur di Batu Caves.


Palanivel juga menimbulkan kebimbangan terhadap projek, mengatakan bahawa ia akan menjejaskan kestabilan terhadap gua dan patung.


Walau bagaimanapun, Pakkiya Nathan menggesa kedua-dua presiden MIC dan jawatankuasa kuil supaya tidak mempolitikkan perkara itu.


"Projek ini telah diluluskan pada tahun 2007. Dan apa yang telah jawatankuasa kuil dan MIC lakukan dalam tempoh lima tahun, "katanya.


"Ia adalah pelik bahawa pengerusi jawatankuasa kuil datang untuk tahu melalui teman," katanya.


Beliau berkata bahawa projek perbandaran yang dicadangkan terdiri daripada rumah teres, kondominium dan lot kedai.


"Kita (kerajaan negeri) mengalu-alukan jawatankuasa kuil untuk tampil ke hadapan untuk membincangkan perkara itu dengan pihak berkuasa negeri," katanya.


JALAN PULANG 

Read more ...

TU DIA!!! Chua Soi Lek jadi idola pelakon video seks Alvin Tan

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgW76QNsNoNNeQaVxj9YpNhxaCFm8n3zP8s6gkj7If6Qm3NbgjRU4HP5KvGElgkmz0fVTfimA_BkU7_nkX-7-3Bri9q-2RKDvUA0d4FOAc9nuhP7Hc42GCFXzmQInKcfS5UGD1FzqXk1hs/s1600/chua_alvin.jpgBLOGGER kontroversi, Alvin Tan yang hangat diperkatakan minggu ini gara-gara menyiarkan gambar dan video aksi seks bersama kekasihnya di blog mengakui presiden parti komponen Barisan Nasional, MCA Chua Soi Lek sebagai idola.

I used to look up to Datuk Seri Dr Chua Soi Lek, sexually. Funny how things turned out

Pelajar berumur 24 tahun dari Universiti Kebangsaan Singapura itu menulis "Saya memandang tinggi kepada Datuk Seri Dr Chua Soi Lek, dari segi seksual. Kelakar bila semua perkara ini timbul".

Pada 2007, rakaman peribadi Dr Chua sedang mengadakan hubungan seks dengan kekasihnya di sebuah hotel di Batu Pahat, Johor telah tersebar di khalayak ramai dan beliau mengakui bahawa beliaulah orang di dalam video tersebut.


Beliau kemudian dipaksa meletak jawatan selaku menteri kesihatan pada tahun 2008 dan tidak dipilih oleh Barisan Nasional (BN) sebagai calon dalam pilihan raya tersebut. Namun menjadi presiden MCA pada tahun 2010 selepas konflik dalaman parti MCA yang berlarutan.


Walaupun memenangi jawatan presiden, Dr Chua masih tidak mendapat sebarang jawatan kabinet, kerana persepsi negatif terhadap isu seksnya.


Alvin Tan mencipta kontroversi selepas dia dan kekasihnya meletakkan gambar dan video mereka melakukan hubungan seks di dalam blog.


Nampaknya budaya seks bebas yang dibawa oleh Chua Soi Lek yang sering kali menghina Islam ini sudah menjadi ikutan anak muda. Kini Chua Soi Lek sudah boleh berbangga, kerana berjaya menjadi pelakon seks yang diminati.


ReJaM© "
Siapa perjuangkan seks bebas? Lu fikirlah sendiri... "

Read more ...

TERSERLAH RUPA SEBENAR IBRAHIM ALI!!! Mempertahankan tindakan Soi Lek menghina hukum hudud


SHAH ALAM: Presiden Pertubuhan Pribumi Perkasa Malaysia (Perkasa) Datuk Ibrahim Ali mempertahankan tindakan Presiden MCA Datuk Seri Dr Chua Soi Lek yang secara terbuka mengkritik pelaksanaan hukum hudud.

Ibrahim menyifatkan kritikan itu hanya satu sisi pandangan Chua dan menganggapnya sebagai ‘perbezaan pendapat’.


“Walaupun terguris tapi itu bukan soalan pokok. MCA terpaksa bercakap sebegitu.
“Beliau hanya memberi pandangan tapi tak bererti kita perlu bermusuh,” katanya kepada pemberita selepas merasmikan Persidangan Khas Tahunan Selangor 2012 di Dewan Agong Tuanku Canselor Universiti Teknologi Mara (UiTM) di sini semalam.


Sebaliknya Ahli Parlimen Pasir Mas itu mendakwa DAP adalah punca kepada tercetusnya polemik sama ada hukum itu wajar dilaksanakan di negara ini.

Beliau berkata masalah tidak timbul dan orang ramai tidak perlu bimbang dengan kenyataan Chua kerana hukum itu masih belum dibuat, malah tidak pernah dibincangkan sama sekali.


“MCA lebih banyak bawa kebaikan daripada DAP,” katanya.


Chua kebelakangan ini lantang mengkritik apabila meramalkan peluang pekerjaan 1.2 juta rakyat akan terjejas terutamanya di sektor perkhidmatan dan pelancongan sekiranya hukum hudud dilaksanakan.


Malah dalam Perhimpunan Agung Tahunan (AGM) MCA ke-59 hujung minggu lalu, beliau turut mendakwa lapan daripada 11 negara yang melaksanakan hudud dianggap sebagai antara negara tidak stabil, paling korup, dan tak selamat.


Selain itu, Chua juga melancarkan kempen anti hudud dengan membuat tafsiran secara sinikal bagi slogan DAP, Ubah ( Untuk(U) Bentuk (B) Agama(A) Hudud (H) serta Change (Choose (C) Hudud (H) At (A) Next (N) General (G) Election (E)).


Cadangan hukum hudud ditimbulkan PAS yang mahu ia dilaksanakan sekiranya Pakatan Rakyat menerajui Putrajaya, namun menegaskan undang-undang itu hanya terpakai kepada masyarakat beragama Islam sahaja.


Read more ...