Sunday, January 5, 2014

SELAIN UTUSAN & TV3!!! Fitnah Macai UMNO menjadi rujukan utama Harusani


Mufti Perak Tan Sri Harussani Zakaria mempertahankan kenyataannya yang menggelarkan peserta perhimpunan membantah kenaikan kos sara hidup pada 31 Disember lalu sebagai golongan yang halal dibunuh atau “bughah” dalam bahasa Arab.

Katanya, kenyataan itu berdasarkan berdasarkan dakwaan bahawa kumpulan peserta demonstrasi tersebut berhasrat untuk menggulingkan kerajaan.

Harussani dalam satu wawancara disiarkan akhbar Sinar Harianberkata, kenyataan itu juga berdasarkan ayat al-Quran bahawa darah golongan itu halal kerana mereka mahu menggulingkan kerajaan dan membahayakan orang lain.

“'Bughah' atau darah halal itu dalam konteks membahayakan nyawa orang lain dan niat mereka mahu menggulingkan kerajaan.

Read more ...

MEMALUKAN!!! Presiden ISMA layak ganti Brahim Ali

Setelah menunjukkan tindakan tidak matang dengan post di bawah ,

 
Presiden ISMA tambah memeningkan ahli-ahli ISMA apabila mencipta post yang layak dilakukan seorang macai seperti di bawah,Ramai friends FB nya terkejut dengan kepelikan Presiden ISMA ini, benarlah kata mereka ARUS BARU yang menjadi slogan politik ISMA rupanya ARUS BIRU.

Ada juga berpendapat bahawa Presiden ISMA ini adalah pengganti sesuai Brahim Ali yang kurang menyerlah sekarang.

Memalukan , itulah yang dapat dikatakan terhadap tindakan seorang Presiden yang kononnya memperjuangkan Islam, tapi akhlak Presiden tidak mencerminkan akhlak Islam.

Adakah , ahli ISMA mempunyai akhlak yang sama seperti Presiden mereka?

Read more ...