Tuesday, January 22, 2013

PENDEDAHAN TERKINI!!! Kementah beli senjata secara rasuah - Bekas Timbalan Panglima Angkatan Tentera Darat Malaysia

PETALING JAYA 22 Jan: Bekas Timbalan Panglima Angkatan Tentera Darat Malaysia, Lt Jen (B) Datuk Ghafir Abdul Hamid hari ini pertama kali ke program dihadiri Ketua Umum KEADILAN, Datuk Seri Anwar Ibrahim bagi membongkar kepincangan dasar keselamatan negara di bawah Kementerian Pertahanan (Kementah).

Pada sidang media bermula jam 11 pagi ini di ibu pejabat KEADILAN, Ghafir mendedahkan pelbagai penyelewengan dan kelemahan urustadbir kementerian itu.

Read more ...

NAJIB TERSEDAK!!! Kenapa yang terdesak sangat Bank Islam?
Gara-gara analisis jujur yang tidak boleh diterima rejim Zionis Barisan Nasional (BN), Bank Islam Malaysia Berhad semalam membuat laporan polis kedua terhadap ketua pakar ekonominya yang digantung tugas, Azrul Azwar Ahmad Tajudin kerana mendapat dan membocorkan dokumen sulit bank.
Azrul Azwar menjadi perhatian baru-baru ekoran pandangannya bahawa Pakatan Rakyat berkemungkinan menang pilihanraya umum ke-13.

Read more ...

BN ULANGI!!! Trend jatuhkan PAS T’ganu untuk tumbangkan PR S’ngor

KUALA LUMPUR 23 Jan: Barisan Nasional (BN) dicurigai mengulangi trend menjatuhkan kerajaan PAS Terengganu ke Selangor pada Pilihan Raya Umum ke 13 (PRU 13) berdasarkan pertambahan jumlah pengundi baru yang amat mendadak di negeri itu.

Pengarah Pilihan Raya KEADILAN Selangor, Borhan Aman Shah (gambar) berkata, melalui modus operandi itu, Umno BN berjaya menumbangkan kerajaan PAS Terengganu dalam PRU 11 dan tidak mustahil pengalaman tersebut akan digunakan di Selangor berdasarkan maklumat baharu yang diperoleh.

Katanya, keadaan ini membuktikan pengkhianatan Umno BN terhadap kedaulatan negara dengan bantuan Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) untuk menang pilihan raya.

Read more ...

HAFIZ NORDIN KANTOI!!! Penyokong 'Janji Ditepati' diangkut berdemo kononnya ahli PAS

Ramai mungkin yang tidak menyedari bahawa salah seorang dari beberapa individu yang mendakwa diri mereka adalah ahli PAS Pulau Pinang yang mengadakan demo dihadapan pejabat Karpal Singh pagi tadi mengenakan 'T' Shirt 'Janji Ditepati'.

Gambar di atas mungkin kurang jelas yang mana satukah individu yang dimaksudkan itu kerana kemeja yang dikenakan bagi melindungi 'T' Shirt tersebut masih berkancing dengan rapi.

Read more ...

UMNO MAIN ISU IBU TUNGGAL!!! Sokongan wanita Melayu Selangor terhadap Pakatan naik 5 peratus

KUALA LUMPUR 22 Jan: Ketua Wanita KEADILAN, Zuraida Kamaruddin berkata, sokongan wanita Melayu Selangor terhadap kerajaan Pakatan Rakyat di negeri itu naik lima peratus dari 48 peratus pada Februari 2012 kepada 53 peratus.

Menurutnya, tinjauan yang dikhususkan di Selangor itu dibuat sebuah agensi bebas kajian pemasaran, namun tidak menamakan syarikat tersebut.

Read more ...

FITNAH ANWAR!!! Nallakaruppan pula gagal dalam rayuan

http://media.themalaysianinsider.com/images/uploads/2012/march2012/20/nalla-march20.jpg
Putrajaya - Presiden Parti Bersatu India Malaysia (MUIP), Senator Datuk S. Nallakaruppan gagal dalam rayuannya bagi mengetepikan keputusan.

Mahkamah Tinggi yang mendapati dia bertanggungjawab mengeluarkan kenyataan fitnah terhadap Datuk Seri Anwar Ibrahim pada 2008.

Tiga anggota panel Mahkamah Rayuan yang dipengerusikan Datuk Zaharah Ibrahim, Datuk Anantham Kasinater dan Datuk Mah Weng Kwai sebulat suara menolak rayuan Nallakaruppan.

Read more ...