Sunday, September 29, 2013

PEMILIHAN PAS!!! Dato' Dr. Mahfodz Mohamed dicalonkan sebagai Ketua Dewan Ulama PAS Pusat

GELANG PATAH - Perwakilan PAS Kawasan Gelang Patah  mencadangkan Dato' Dr. Mahfodz Mohamed dicalonkan sebagai Ketua Dewan Ulama PAS Pusat disamping menyenaraikan tiga nama bagi mewakili PAS Negeri Johor untuk bertanding di jawatan AJK PAS Pusat. 
 
Tiga nama tersebut ialah YB Aminolhuda, Tn. Hj. Dzulkefly Ahmad dan Mazlan Aliman.
 
Sementara itu, Dato' Tuan Ibrahim Tuan Man telah dipilih majoriti perwakilan PAS Kawasan Gelang Patah untuk dicalonkan di kerusi Timbalan Presiden PAS pada Muktamar Agung PAS akan datang.

Read more ...

PEMILIHAN PAS!!! Lef.Kol(B) Hj Nazari Mokhtar kini YDP baru PAS TenggaraMesyuarat Agong PAS Kawasan Tenggara kali ke 17 di Pasti Felda Bkt Ramun, Kulaijaya, dirasmikan oleh YB Tuan Hj Aminulhuda Hassan, ADUN Pt Yaani, juga Timbalan Pesuruhjaya Badan Perhubungan PAS Negeri Johor.

Jawatan utama iaitu Yang DiPertua, Timbalan Yang DiPertua dan Naib Yang DiPertua di syura kan. 

YDP sesi lalu, Mazlan Aliman  telah menarik diri dari memegang apa-apa jawatan pada sesi kali ini. Beliau memberi laluan pada rakan-rakan lain yang punya bakat kepimpinan yang seharusnya diketengahkan. 


“ Pilihanraya pun selesai, kepimpinan pelapis harus diberi kepercayaan. Tidak usah tamak jawatan, sebaliknya sokong dan bantu pimpinan baru” kata Mazlan di Faceebooknya

YDP PAS Tenggara yang baru ialah Lef.Kol(B) Hj Nazari Mokhtar, TYDP baru, Hj Mohzit Mohit, NYDP baru, Hj Husin Dami ,pimpinan berwibawa yang menerajui PAS Kawasan Tenggara sesi 2013-2015.

Read more ...

PEMILIHAN PAS!!! Haji Dzulkifly Ahmad kekal YDP PAS Gelang Patah

GELANG PATAH - Mesyuarat Agung Tahunan PAS Gelang Patah kali ke-18 yang telah diadakan di Markas Tarbiyah PAS Ulu Pulai pagi tadi menyaksikan Tn. Hj. Dzulkefly Ahmad mengekalkan jawatan Yang Dipertua PAS Kawasan Gelang Patah untuk sesi 2013-2015.

Turut mengekalkan jawatan adalah Timbalan Yang Dipertua PAS Kawasan Gelang Patah iaitu Ustaz Salahuddin Dahiran dan Naib Yang Dipertua PAS Kawasan Gelang Patah iaitu Tn. Hj. Musa.

Bagi kerusi diperingkat dewan-dewan PAS Kawasan Gelang Patah, berlaku perubahan kepimpinan di Dewan Pemuda PAS Kawasan Gelang Patah apabila penyandang jawatan, Ustaz Zaifiddin Isa mengambil keputusan tidak lagi bertanding jawatan disandang sebaliknya jawatan tersebut telah dipertandingkan dan dimenangi oleh Sdra. Taufik Rizal selaku Ketua Pemuda PAS KAwasan Gelang Patah yang baru.

Read more ...

PEMILIHAN PAS!!! Tiga jawatan utama PAS Bukit Gantang kekal

Changkat Jering, 29 Sept- Mesyuarat  Agung PAS Kawasan Bukit Gantang kali ke 46 menyaksikan tiga jawatan utama menang tanpa bertanding. 
 
YDP masih disandang Ustaz Nordin Jaafar,NYDP Sdr Rahim Ismail dan Ketua Urusan Ulamak,Ustaz Jamnul Azizol Mulkan(menang tanpa bertanding-muka baru) .
 
Sementara itu untuk jawatan TYDP Ustaz Zulkifli Ahmad berjaya mengekalkan jawatan .
 

Read more ...

PEMILIHAN PAS!!! Haji Muhamad Idris Ahmad kekal ketuai PAS Hulu Selangor

Mesyuarat Agung PAS Kawasan Hulu Selangor Kali ke 27 di Dewan Hamid Batang Kali.

Tn. Haji Muhammad Idris bin Ahmad dipilih semula dalam pemilihan pagi tadi 29/9/2013 dengan kehadiran ahli layak mengundi seramai 299 orang dari 38 buah cawangan.

Read more ...

PEMILIHAN PAS!!! 2 anak pengasas Yayasan Khairiah Kg. Pisang terajui PAS BalingUstaz Abdul Rahman Yahaya dan Brigadier Jeneral (B) Dato’ Najmi Ahmad adalah muka baru yang telah memenangi jawatan Yang DiPertua dan Timbalan Yang DiPertua PAS Kawasan Baling bagi sesi 2013-2015.


Mereka berdua adalah masing-masing anak kepada Tuan Guru Yahaya Thoha dan Haji Ahmad JP merupakan pengasas kepada pusat pendidikan Islam yang terkenal di daerah ini iaitu Yayasan Khairiyah Kg. Pisang Kupang.


Manakala YB Cikgu Md Zuki Yusof yang juga Adun Kuala Ketil menang untuk jawatan Naib Yang DiPertua.Jawatan Ketua Urusan Ulamak pula berjaya dimenangi oleh Ustaz Zawawi Ibrahim dalam pertandingan yang penuh harmoni dan tenang.

Read more ...