Monday, April 7, 2014

TUNTUT RM 3 JUTA!!! Semua nak tahu, bekas perempuan simpanan MB PAS, PKR atau UMNO?


Bekas perempuan simpanan seorang Menteri Besar (MB) dikatakan menuntut RM3 juta kerana MB mungkir janji memberi satu projek kepadanya.

Menurut sumber, bekas perempuan simpanan itu yang merupakan seorang ahli perniagaan telah memohon satu projek dengan MB pada tahun lepas.

Tetapi, sumber itu menambah, MB kata tunggu selepas pilihanraya umum 5 Mei 2013.

Setelah pilihanraya umum berlalu, MB dikatakan mungkir janji dan enggan meluluskan projek tersebut kepada janda yang berusia 30an itu.

Read more ...

3 PERKARA MH370!!! Datuk Husam kritik, Hishamudin , Najib tolong jawab

MUAR: Naib Presiden PAS Datuk Husam Musa membidas kelemahan kerajaan dalam menangani isu kehilangan pesawat MH370 sehingga mendedahkan keselamatan dan kedaulatan negara kepada bahaya.

Antara komennya, 3 perkara seperti dipetik dari Harakah Daily..

Satu:
"Bagaimana polis boleh benar FBI yang siasat keluarga Kapten Zaharie (Ahmad Shah). Ini tamparan hebat kepada polis Malaysia.

"Tak kan kita tiada kepakaran nak soal siasat sampai pihak luar ceroboh kedaulatan kita, malu la kita," kata beliau sambil menambah sepatutnya polis boleh meminta FBI hanya menghantar soalan dan siasatan dilakukan polis Malaysia.

Read more ...

BEREBUT KETUA KAMPUNG LAGI!!! Ugut keluar UMNO jika tak lantik Ketua Kampung baru

Protes ketua lama dilantik semulaBOTA - Pelantikan Ketua Kampung Selat, Jalan Tronoh, Bota, di sini mendapat tentangan beberapa penduduk yang tidak berpuas hati dengan pemilihan itu.

Penduduk, Ghani Abu Sari, 47, berkata, pelantikan yang masih mengekalkan ketua kampung lama tidak dipersetujui dan mereka mahu ia dibuat secara undian.

Menurutnya, penduduk mempunyai pilihan sendiri yang boleh dilantik sebagai ketua kampung.

“Saya tidak bersetuju ketua kampung lama dilantik semula, sepatutnya ketua kampung dilantik berdasarkan undian penduduk supaya lebih adil.

“Kami memang tidak berpuas hati dengan ketua kampung yang dilantik semula itu kerana banyak perkara yang tidak diselesaikan,” katanya.

Manakala Lahut Amin, 58, pula berkata, mereka tidak teragak-agak untuk keluar daripada Umno jika  pemilihan ketua kampung tidak dibuat semula.

Read more ...