Thursday, January 24, 2013

CARA MUDAH NAJIB!!! 4 pemimpin UMNO tak lepas SPRM, tak boleh tanding PRU 13

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi3JS2I0aYpUhT5vPAcAE72PQeceDsxAyGdi62A76eP4b_eQHcdhyphenhyphen6jKwZEkME2nNdH4Jxfr3IGaxDueUN-MKrRFnlYXJBrXKisp1d5YoPuurM441yu6jACB5YrzJbJAEDNnnYxwRyf6d_y/s400/mb+tgnu.jpg 
 Adakah Mat Said mangsanya?
SHAH ALAM – Beberapa parti politik dijangka terpaksa menggugurkan nama-nama besar daripada menjadi calon mereka dalam Pilihan Raya Umum Ke-13 (PRU13).
Pengguguran itu tidak boleh dielakkan kerana beberapa tokoh itu gagal dalam ujian tapisan yang dilakukan oleh Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) kerana mempunyai masalah dengan undang-undang.
Antara nama-nama besar yang disebut sebagai mereka yang dijangka tidak akan dicalonkan semula akibat masalah berkenaan ialah seorang menteri besar, seorang ketua menteri dan dua pemimpin tinggi sebuah parti.

Read more ...

CERITA TUKANG SERAH RM 100 !!! Ceramah Ali Rustam tak dipedulikan


Seperti biasa untuk murid- murid sekolah mendapatkan RM100 dari wang rakyat, mereka dikehendaki mendengar celoteh dan cerita jual minyak dari pemimpin UMNO terlebih dahulu.

Senario serupa juga berlaku pagi tadi di Sekolah Menengah Kebangsaan Agama Sultan Muhammad, Jalan Pengkalan Batu, Batu Berendam, Melaka.

Murid-murid sekolah berkenaan diminta dengar temberang koyok bernilai 1 sen dari Ketua Menteri Melaka, Ali Rustam.

Read more ...

KAJIAN POPULARITI!!! Najib 43%, Anwar 42%...


Hanya satu peratus sahaja yang memisahkan Perdana Menteri, Najib Tun Razak dengan Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim dalam kajiselidik menjelang pilihan raya umum dijangka diadakan beberapa minggu lagi.

Hasil kajiselidik yang dijalankan oleh Pusat Kajian Demokrasi dan Pilihan Raya Universiti Malaya (Umcedel) menunjukkan Najib ke depan sedikit dengan memperolehi 43 peratus berbanding 42 peratus untuk Anwar 'sebagai paling layak menjadi perdana menteri'.

Read more ...