Tuesday, March 13, 2012

MAI BACA!!! Ahli UMNO Kedah tibai Najib

Oleh: WATAN BERCINTA

Ramai orang berkata pengunduran Kak Jat menyebabkan UMNO berasa lega.. Tiada lagi label lembu selepas ini kepada WANITA UMNO dan ahli UMNO seluruhnya. TAHNIAH KAK JAT, meskipun Kak Jat wanita tetapi keberanian Kak Jat mengalahkan pemimpin lelaki UMNO yang banyak dosa dan masalah tapi masih berpaut pada dahan parti menjadi biawak hidup dan memeningkan kepala PM dan TPM.

Duhai Dato Najib, politik dunia kini dilihat pada integriti, wibawa dan ketelusan bukan lagi retorik.. Dunia barat sudah lama mengamalkannya.. Tidak seperti kita, sudah dituduh bersalah dan ada bukti bersalah sekalipun masih dibawa agenda peribadi untuk menggamatkan negara..


Duhai Dato Najib, tuan memang popular hasil propaganda yang dicanang saban hari oleh media propaganda serta rasuah politik yang Dato' hulurkan, tetapi BN dan UMNO misalnya di Kedah belum tentu popular. Sebagai orang Kedah kami tidak boleh selalu mengharapkan orang Kuala Lumpur apabila kami ditimpa kesusahan..

Sebab itu izinkan kami rakyat Kedah berbicara.. Dan dengarlah bicara ini, suara umum kehendak majoriti rakyat Kedah. Fahamilah dan ambilah tindakan yang perlu tatkala UMNO dan BN masih punya masa kecederaan..YAB DATO SERI PERDANA MENTERI, INILAH LUAHAN KAMI RAKYAT KEDAH.1. UMNO dan BN Kedah hakikatnya belum benar-benar bersedia untuk hadapi pilihanraya. BN dan UMNO masih gagal meyakinkan kami jadi bagaimana kami boleh yakin untuk memberi undi kepada BN nanti. Kami sedar PAS, PKR dan DAP telah berjaya mentadbir Kedah dengan cemerlang.

2. Dato Bashah dan golongan kuno di tingkat 6 dan 7 gagal mengemudi UMNO dan BN Kedah untuk lebih menyerlah... LEBIH bersemangat, lebih bijak, lebih berani dan lebih segala-galanya berbanding PAS, PKR dan DAP.. Yang lebih mungkin kuat sembang, kuat tidur dan kuat mengampu serta kuat menafi..


3. Jangan terlalu percayakan undi Cina dan India, apa yang dibagi mereka ambil tetapi undi belum tentu.

4. Jangan terlalu bergantung atau kasihan pada kawan rakan YAB Dato Seri yang pernah sama-sama menjadi Ketua Pemuda dahulu, mereka ini sudah expired, rakyat sudah muak dan kalau boleh buatlah pilihan teliti sebelum nama calon diumumkan di Kedah.

5. Komponen BN di Kedah pula ibarat hidup segan mati tak mau.. Mereka ini lebih banyak menyusahkan berbanding mahu meringankan dan melengkapkan kerja UMNO..


6. Perpecahan dalaman UMNO di banyak bahagian di Kedah masih belum temui jalan penyudah.. Kerana ramai pemimpin syok sendiri dan tak sedar diri...


7. Hakikatnya UMNO dan BN Kedah sepanjang 4 tahun gagal memberikan saingan berkesan untuk menggugat pemerintahan kerajaan PAS, PKR dan di Kedah yang kini sangat kuat.

8. PAS, PKR dan DAP terlaku kuat di Kedah, tetapi UMNO dan BN Kedah terus dalam dunianya. Terus syok sendiri, terus dalam sindrom penafian dan terus dengan langkah dan lagak sumbang..


Duhai YAB Dato Seri, kalau betul UMNO dan BN Kedah mahu mengambil kembali negeri Kedah dari tangan PAS, izinkan rakyat Kedah berbicara, dengar dan teliti pandangan rakyat terbanyak yang tidak punyai apa-apa kepentingan...


Fahamilah harapan kami dan dengan penuh keberanian YAB Dato seri selaku pemimpin utama, laksanakanlah.... Apa yang perlu.. Demi memastikan UMNO/BN Kedah boleh menang..


Politik hari ini memerlukan pejuang, pemikir dan penyelesaian kepada masalah rakyat. Politik hari ini memerlukan pemimpin yang berani, luhur dan jujur..


Cukup cukuplah kami rakyat Kedah ditipu oleh UMNO dan BN dengan lagu-lagu lama.. Rakyat KEDAH bukan bodoh, kami bukan hidup dizaman batu..


Jika benar YAB DATO SERI inginkan Kedah kembali ke pangkuan UMNO/BN, Dato Seri perlu berani untuk ketepikan golongan pengampu, pembodek, pensabotaj dan pengkhianat parti dari mereka ini terus menguasai UMNO Bahagian, Cawangan dan UMNO Negeri..


Hanya dengan cara ini UMNO kembali kuat, rakyat kembali taat dan komponen BN akan turut serta memberi hormat..


Hanya dengan kuasa, arahan dan tindakan YAB Dato Seri sahaja selaku presiden parti, si kitol dan si penjahanam parti ini dan semua oportunis seperti Mat Lebai Sudin, Syed Sobri Kuala Nerang, Azmi Din SADA, Jamil Idross, Usop Usima, Johari Baharom, Othman Aziz Jerlun, Bakar Taib Langkawi, Tajul Urus Merbok, Ali Yahya, Sobri Sudin dan ramai lagi yang tak mampu disenaraikan banyak sangat, boleh kita kumpul untuk kita ikat mereka beramai-ramai dan kita kuarantinkan di Pulau Tuba sebelum kita humban mereka ke dalam laut..

Beranikah Dato Seri berbuat begitu?? Korbankan kawan rakan dan kaki pengampu demi menyelamatkan parti???? Jika Kak Jat sanggup korbankan jawatan dan kedudukkannya demi selamatkan parti apakah DATO Seri tidak sanggup berkeras menggunakan sedikit kuasa untuk menghalang dan memadamkan api dalam sekam dan membanteras duri dalam daging yang menjalar di dalam UMNO dan BN Kedah??? Saya percaya Dato Seri boleh dan mampu melakukannya....Kedah La

Read more ...

GELABAH NAK KALAH!!! UMNO naik sawan di Terengganu

Nampaknya kini barulah rakyat tahu kuasa mereka. Hari ini kerajaan pimpinan Umno-BN terpaksa mengalah dengan tuntutan rakyat.

Itupun kerana kuasa mereka diparlimen yang tak sampai 2/3. Apatah lagi asakan pakatan Rakyat menyebabkan Umno-BN kini berada dipenjuru gelanggang.

Setelah 55 tahun Umno memerintah selepas merdeka, barulah rakyat kini mengecapi sumbangan maupun apa yang dikatakan pembelaan kerajaan.

Pelbagai tawaran dan pemberian kini ditawarkan. Itu semua bagai gula-gula untuk memastikan rakyat mengundi mereka. Dari duit pelajar Rm100, duit buku mahasiswa IPT sehinggalah duit Br1M Rm500. Sejauh mana rakyat termakan umpan yang ditabur Umno-BN?
Tawaran Buku-Jingga menjadi berhantu. Ia menjadi pendesak kerajaan untuk mengembalikan kekayaan Negara kepada rakyat. Tawaran kepada guru kenaikan RM500 telah menyebabkan pemimpin kerajaan menjadi gelabah.

Desakan terhadap kenaikan gaji kakitangan menyebabkan SBPA terpaksa dibatalkan dan SSM diguna semula dengan kenaikan 7-13% yang menelan bajet RM 6 billion.

Walaupun ketika mengumumkan itu wajah PM yang amat sugul dan tidak ceria tetapi terpaksa tindakan itu dilakukan juga bagi menggula-gulakan 1.4juta kakitangan kerajaan agar mengundi Umno-BN.
Rasanya inilah masa terbaik bagi Najib mengumumkan pilihanraya… jangan sampai timbul lagi isu-isu lain yang menenggelamkan watak populis PM ini.

Masing-masing kini hanya menunggu siapakah calon-calon winnable pilihan Najib. Tidak ketinggalan di Terengganu.

Kalau tersalah Najib letak calon nescaya balik awallah Umno-BN. Team manakah yang akan naik? Puok Mat Said ke atau Puok Deris Jusoh? Kita tengoklah bagaimana tarian mereka nanti.
Pas seperti biasa meneruskan kerja-kerja persiapan PRU-13 dan mengadakan penerangan perjuangan yang dibawa Pas.

Pas memperjuangkan dasar parti yang dibawanya dan membina kekuatan atas kekuatan yang dibina serta sokongan ahlinya dan bukannya atas kelemahan musuh.

Sebab itu Pas masih lagi bertahan hingga kini. Perjuangan Pas nampaknya semakin diterima. Bukan hanya dikalangan orang melayu, orang bandar tetapi juga masyarakat cina yang secara terang-terangan memberi sokongan kepada Pas.
Umno kini merasai bahawa kekuatan serta pengaruh mereka semakin tercabar. Akibatnya mereka mengambil tindakan yang semakin tidak rasional. Nampaknya Umno seperti orang kena rasuk. Apabila Tok bomoh dah jampi dan kenyekkan lada hitam… hah! Macam naik sawan dibuatnya.
Mereka bimbang kalau fitnah mereka selama ini terhadap PR terbukti tidak benar. Mereka cuba menghalang agar rakyat tidak mendapat dan mendengar penerangan yang disampaikan oleh pihak Pas.

Terbaru bagaimana Umno-BN di Dun Paka yang semakin terdesak.Isu rampasan tanah Sekolah Agama Darul Bayan di jalan Santong Paka makin menjerut mereka. Rakyat semakin tahu kezaliman mereka.
Dua perarakan bantahan yang diadakan mendapat sokongan masyarakat yang ramai. Pertamanya ditapak sekolah ke pejabat Adun Paka yang menyebabkan beliau terpaksa bersembunyi di Residen Resort dan yang terbaru demontrasi bantahan di Bandar Dungun ke Pejabat Tanah Daerah untuk menyerahkan memo bantahan tersebut walaupun Pegawai Daerah dikatakan bercuti.

Memo diterima oleh Penolong Pegawai Daerah. Rakyat mula memperkatakan kezaliman tindakan pemimpin Umno-BN ini.
Hari ini mereka terpaksa menjawab disetiap perasmian mesyuarat agung PIBG sekolah-sekolah di seluruh Dun Paka. Mereka memfitnah semasa ceramah penyampaian wang BR1M Rm500.

Mereka tidak berani berhadapan dan bersemuka. Jemputan Debat Rakyat dihantar kepada pihak Adun tetapi malangnya tawaran debat terbuka isu rampasan tanah itu sehingga ke hari ini tidak disambut oleh Adun Paka maupun Ahli parlimen Dungun sendiri. Mereka lebih suka memilih jalan yang bukan demokrasi.

Ketika Pas Dun Paka nak mengadakan ceramah di Kuala Paka yang sebahagian penduduknya dikalangan orang cina dengan mengundang penjelasan oleh Ng Chai Hin selaku Pengerusi DAP Terengganu dan YB NG Swee Lin iaitu Adun Sekinchan, pihak Umno Cawangan Kuala Paka telah membuat report polis supaya membatalkan ceramah anjuran Pas tersebut.

Walupun usaha mereka itu gagal tetapi nampak bagaimana mereka mula takut kepada sokongan masyarakat terhadap Pas.
-sumber

Read more ...

'WARLORD'!!! Usaha singkirkan Najib , naikkan Muhyiddin

Oleh Aspan Alias

Ada setengahttps://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh74GGt4nT8ymhx-I-dl7rTBosvEYttUlNRS1n3K5yFooYYMQh0dEhmc1mr6Dz57qDLu4wEUCKPwSsqfn_ZAedplJAF4NxAdJL_ryJw6QS_DNWhW1L0X3pKFWpx9K_bCcdKj3N0t18h5b8t/s400/BN-+Tolak.jpgh pihak dalam UMNO sendiri berkehendakkan kemenangan BN dalam pilihanraya yang akan datang hanyalah kemenangan yang lebih tipis dari kemenangannya dalam pilihanraya yang lalu.

Kumpulan ini seolah-olah mahukan segala-galanya berlaku mengikut kehendak dan kemahuan mereka sahaja.

Kehendak ini disebabkan masalah dalaman UMNO sendiri dan ia bersabit dari keinginan setengah pemimpin mahukan berlakunya peralihan pimpinan dalam UMNO selepas pilihanraya ini.

Mereka yang saya maksudkan ialah mereka yang saya anggap sebagai dedalu di dalam UMNO dalam posting saya yang lalu. Kumpulan ini mahukan Najib mendapat kemenangan yang tipis sahaja kerana dengan kemenangan kecil itu akan menjadi formula mampan untuk mengenepikan Najib dari pimpinan parti dan negara.

Kegagalan Najib untuk meraih kemenangan yang lebih baik dari pilihanraya pimpinan Abdullah Badawi pada 2008 dahulu akan dijadikan penyebab untuk UMNO mengenepikan Presidennya itu bagi memberi peluang kepada ‘Tengku Mahkota’ UMNO. TS Muhyiddin Yassin untuk mengepalai pimpnan UMNO selepas itu.

Abdullah telah tunduk dengan kumpulan Muhyiddin yang dibelakangnya Dr Mahathir yang merupakan pencatur ‘master’ dalam menolak Abdullah Badawi dan memulakan usaha untuk menjadikan Muhyiddin sebagai PM.

Saya telah menyebut perkara ini dalam posting saya pada tahun 2008 yang lalu. Dr Mahathir sebenarnya bukan mahukan Najib semasa itu tetapi oleh kerana keadaan, Mahathir telah menonjolkan Najib kerana bagi beliau Najib adalah pemimpin yang mudah diketepikan jika Muhyiddin menjadi Timbalannya.

Kumpulan ini percaya yang Najib mudah diketepikan dengan isu-isu besar yang menyaluti beliau. Saya percaya kepada kemungkinan ini, kerana akhir-akhir ini ramai dikalangan ahli-ahli UMNO yang bergiat menemui saya dan memberikan saya gambaran yang sama.

Pelan peralihan kuasa dari Najib kepada Muhyiddin ini memang telah dirancang dari dahulu lagi dan Najib nampaknya hanyalah dijadikan sebagai ‘stop-gap’ untuk menunggu waktu yang sesuai untuk melaksanakan niat mereka untuk menggantikan Najib dengan ‘Tengku Mahkota’ UMNO itu.

Tetapi ada juga dikalangan penyokog Najib supaya jangan mengambil peduli dengan permintaan Mahathir untuk menangguhkan pilihanraya kali ini.

Ini didasarkan kepada kenyataan yang Najib perlu mempastikan yang calon-calon yang dianggap boleh menang itu adalah kesemuanya dari calon pilihan Najib. Matlamat mereka ini ialah jika BN menang maka Najib akan lebih kuat dengan penyokong-penyokong tegarnya berada disekelilingnya.

Dr Mahathir mahukan Muhyiddin menjadi pengganti Najib secepat yang mungkin kerana bermotifkan untuk mempastikan ahli keluarganya akan dapat tempat untuk menaiki tangga politik tanahair kita ini.

Dalan situasi yang begini UMNO bolehlah mengalihkan fokus mereka terhadap pembangkang dengan melakukan berbagai-bagai tindakan yang rendah moralnya. Budaya samseng pun sedang berkembang pesat yang tidak dikawal oleh pihak yang berwajib.

UMNO akan melakukan apa sahaja untuk memalingkan fokus rakyat daripada masalah dalaman UMNO itu sendiri.

Salahlaku pimpinan UMNO menjadi buah mulut disetiap sudut dimana rakyat berkumpul dan berbincang. Kali ini sejarah Abdullah Badawi akan berulang lagi. Kali ini adalah giliran Najib pula.

Tektik menjatuhkan pimpinan UMNO oleh kumpulan ini merupakan tektik yang sama dan oleh ‘warlord’ yang sama Hanya mangsanya sahaja yang berlainan.

‘Warlord’ inilah yang telah menjatuhkan ramai pemimpin Melayu yang berkemampuan, untuk beliau menjadi pemimpin yang paling celik dari kumpulan pimpinan buta.

Saya menyebut ini kerana penolakan terhadap UMNO oleh ramai orang Melayu sekarang ini bukan tidak bersebab dan UMNO sendirilah yang memberikan penyebabnya itu.

Read more ...

RAFIDAH MULA BELASAH!!! Dendam lama timbul kembali

Bekas Ketua Wanita Umno Tan Sri Rafidah Aziz membidas Datuk Seri Shahrizat Abdul Jalil, dengan mendakwa menteri wanita, keluarga dan pembangunan masyarakat itu tidak membuat sebarang pengorbanan sebenar dalam mengumumkan yang beliau akan 'meletakkan jawatan'.

Bekas menteri perdagangan dan industri antarabangsa itu berkata tempoh jawatan menteri yang dipegang oleh Shahrizat akan luput pada hari lantikannya sebagai senator berakhir pada 8 April.


Justeru, katanya pengumuman Shahrizat pada Ahad lalu langsung tidak membawa sebarang makna.

"Berundur? Apa berundur...? Tidak timbul isu berundur atau meletakkan jawatan! Tidak ada apa-apa untuk berundur kerana secara sah beliau tidak lagi menjadi menteri pada 8 April...

"Jadi, sebenarnya, tiada langsung pengorbanan kerana ia hanya satu urutan peristiwa," kata Rafidah yang dipetik akhbar Malay Mail hari ini.

Semalam, pemimpin BN termasuk Timbalan Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin memuji pada Shahrizat kerana membuat pengorbanan besar "dengan mengumumkan bahawa beliau akan 'meletakkan jawatan' apabila tempohnya sebagai senator berakhir.

Rafidah, antara pemimpin paling awal mendesak Shahrizat untuk berundur dari kabinet, berkata keengganan Shahrizat meletakkan jawatan semasa tempohnya sebagi senator masih sah telah mencemarkan nama baik Umno dan kerajaan.

Menurutnya lagi, keputusan Shahrizat untuk terus memegang jawatan Ketua Wanita Umno akan turut menimbulkan masalah.

- Malaysiakini

Read more ...

SURUH TGNA LETAK JAWATAN!!! Farhana Jamaludin tiba-tiba bertukar imej jadi Ustazah Celop UMNO

Setelah Menyamakan Tok Guru Nik Aziz Dengan Ayah Pin, Semalam Pengarah Kebangsaan Jaringan Melayu Malaysia (JMM), Farahana Jamaludin Menggesa TG Nik Aziz Mencontohi Shahrizat Jalil Letak Jawatan.

Buat Apa Nak Suruh Nik Aziz Letak Jawatan? Kerana Takut UMNO Tak Dapat Rampas Kelantan?

Atau Cuba Alihkan Isu Skandal Lembu... Kut Yer Pun Nak Ampu Agak-Agaklah...

Shahrizat Memang Jelas Dengan Skandal Yang Tercalit Berhubung Pecah Amanah Suaminya. Memang Wajar Dia Letak Jawatan.

Dan, Ulama Yang Perjuangkan Islam Takkan Penat Untuk Berhenti Memperjuangkan Agamanya. Itu Beza TG Nik Aziz Dengan Shahrizat Jalil.

Sehingga Hari Ini TG Nik Aziz Nik Mat Tidak Pernah Terlibat Dengan Salahlaku Sepanjang Menjadi MB Kelantan. Kes menantunya pun dah disahkan SPRM tiada unsur rasuah.Janganlah Hanya Pandai "Berlakon" Mengaburi Mata Orang Ramai Wahai Farahana. Bangang ke apa !!! ~
karat e-jau

Read more ...