Friday, February 28, 2014

SIMPANAN TETAP UMNO PECAH!!! PAS catat sejarah tubuh cawangan di kubu kuat UMNO


Dr Azman (tengah) bersama ahli PAS Cawangan Tok Dor Luar

SETIU: Setelah sekian lama, Kampung Tok Dor Luar menjadi simpanan tetap Umno Jabi, semalam (28 Februari) menyaksikan sejarah baru tercatat dalam politik setempat.

Sebuah cawangan baru berjaya ditubuhkan menjadi cawangan bongsu PAS yang ke-24 dalam Dun Jabi.

Berucap merasmikan penubuhan cawangan baru yang diberi nama PAS Cawangan Tok Dor Luar, Pengarah MTD Jabi, Dr Azman Ibrahim menegaskan, di dalam suatu gerakan, kita ibarat satu ikatan lidi penyapu.

“Bukan semua sama panjang saiznya dan bukan semua akan kena sampah bila disapu, tapi  semua lidi adalah penting dalam ikatan tersebut.

"Dalam mana-mana organisasi apatah lagi organisasi dakwah, tarbiyah dan politik seperti PAS, ada 4 kelompok ahli dan penyokong,” katanya.

Read more ...

APA PUNCANYA!!! Ketua Wanita UMNO mati dibunuh di bilik tidurKOTA TINGGI - Ketua Wanita UMNO Cawangan Felda Semenchu ditemui mati hari ini selepas dipercayai disamun dan dibunuh di rumahnya di Blok 2, Felda Semenchu dekat sini.
Ketua Polis Daerah Kota Tinggi Superintendan Rahmat Othman berkata, mayat Zalifah Jamaluddin, 68, ditemui oleh anak lelakinya yang ke rumah itu pada kira-kira 12.20 tengah hari tadi.
Anak mangsa yang berumur dalam lingkungan 40 tahun mendapati pintu dapur rumah itu terbuka dan keadaan dalam rumah berselerak sebelum menemui Zalifah, yang juga peniaga kain, tidak sedarkan diri di dalam bilik tidur.

Read more ...

TIADA BOIKOT DI KAJANG!!! Presiden PAS berjiwa besar menghampakan UMNO dan peminat UMNOTuan Guru Presiden PAS, Dato' Seri Abdul Hadi Awang sedang berucap dalam pelancaran jentera Pemuda Pakatan Rakyat sempena PrK Kajang.

Hasrat UMNO/BN mau melihat kesatuan dan kesepakatan dalam gagasan Pakatan Rakyat pecah hampa sekali apabila Dato' Seri Presiden PAS Dato' Seri Tuan Guru Abdul Hadi Awang  turun ke Kajang melancarkan Jentera Pilihan Raya Pemuda Pakatan Rakyat.

Isu saman RM2juta yang di gembar gemburkan seolah-olah berlaku pergeseran besar antara PAS/KEADILAN tidak lebih dari hembusan nafas dalam cawan.

Presiden PAS Datuk Seri Tuan Guru Abdul Hadi Awang melancarkan
Jentera Pilihan Raya Pemuda Pakatan Rakyat diTaman Mesra, Kajang .

Read more ...

SAH!!! Khalid Ibrahim tawar diri bertanding Timbalan Presiden PKR 


Menteri Besar Selangor, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim (gambar) mengesahkan beliau akan bertanding merebut jawatan timbalan presiden PKR dalam pemilihan pada April.

Beliau mengumumkan pencalonan tersebut sebentar tadi dan berkata mahu penyokongnya menganggap hasratnya untuk bertanding tidak membelakangkan Pilihan Raya Kecil (PRK) Dewan Undangan Negeri (DUN) Kajang.

"Saya menawarkan diri untuk menerima tawaran saudara bertanding sebagai timbalan presiden PKR," katanya yang disambut dengan tepukan meriah dalam program "Malam Bertaut Kasih‎" di kediamannya rasminya di Shah Alam.

Read more ...

ISTAC DIFITNAH GEREJA!!! Kasihan pegawai kerajaan didakwa sedang dibaptiskan

Kedua-dua gambar ini menunjukkan ISTAC, bukan gereja.

Kedua-dua gambar ini menunjukkan ISTAC, bukan gereja.

Dua tahun lepas, 29 Febuari 2012, saya bersama-sama rakan sekerja telah menghadiri satu program anjuran agensi kerajaan LPPKN untuk membincangkan Dasar Keluarga Negara. 

Kebanyakan hadirin terdiri daripada kakitangan kerajaan, tetapi anggota NGO seperti saya turut hadir sekali.

Program itu diadakan bertempatan di International Institute of Islamic Thought and Civilization (ISTAC), di Bukit Tunku, Kuala Lumpur.

Semalam, dua tahun selepas program itu, saya diberitahu oleh seorang rakan sekolah bahawa satu dakwaan telahpun disebarkan melalui beberapa blog dan forum di Indonesia yang mengatakan bahawa ramai orang Islam di Malaysia sudahpun murtad. 

Dalam pos-pos blog dan forum tersebut, dipaparkan pula gambar saya, rakan sekerja saya, dan para peserta lain yang menghadiri program LPPKN dua tahun yang lepas.

Ada antara pos-pos itu menyatakan bahawa gambar itu sebenarnya menunjukkan orang Islam yang baru sahaja dibaptiskan di gereja! Ada juga yang menyalahkan PAS dan DAP.

Terperanjat saya membaca dakwaan dalam blog-blog tersebut – ISTAC dijadikan gereja pula! 

Read more ...

JUMUD & RASIS!!! ISMA berpendirian assabiyah, tak ikut teladan Nabi

KUALA LUMPUR 28 FEB: Pendirian Ikatan Muslimin Malaysia (ISMA)yang mahu seluruh dunia mengiktiraf Malaysia sebagai warisan dan hak Melayu adalah bersifat jumud dan berbaur perkauman, kata Adun Caves, Amiruddin Shaari.
 
Katanya, tindakan itu tidak membantu aspirasi rakyat negara ini dalam memperkukuh persefahaman dan perpaduan di antara kaum.

“Pendirian ISMA ini juga menzahirkan pegangan assabiyyah (perkauman melampau) di dalam organisasi tersebut.

“Ia jelas bertentangan dengan prinsip dan ajaran Islam yang bersifat syumul dan tidak membeza-bezakan di antara satu bangsa dengan bangsa yang lain,” kata Amiruddin alam kenyataan kepada Keadilandaily.

Read more ...

POLIS MAHU ITIK!!! Yang menyeksa itik terlepas, Yang diserang mahu jaga itik


Malaysiakini memutuskan untuk menjadikan itik yang ditinggalkan pihak yang menyimbah cat merah dan melakukan serangan sihir pada pejabat Malaysiakini awal minggu ini, sebagai 'anak angkat'.

Memandangkan ruang sedia ada di pejabat Malaysiakini di Bangsar Utama agak terhad, itik tersebut kini dijaga seorang individu yang mahu merawatnya agar kembali sihat.


"Ia kini sudah mampu berjalan dan membuat bising," kata individu tersebut yang merupakan pemelihara haiwan berpengalaman.
 
Itik tersebut trauma teruk akibat diikat dan diletakkan di dalam kotak bertutup selama beberapa jam, berdepan dengan masalah untuk berjalan selepas dilepaskan.

Read more ...