Monday, November 4, 2013

PEMILIHAN PAS!!! ADUN Gunung Semanggol gagal pertahan jawatan, Dr Raja Ahmad Ketua Pemuda PAS Perak yang baru 
 Mohd Zawawi Abu Hassan - ADUN Gunung Semanggol

IPOH, 3 Nov : Pemilihan tiga jawatan utama Pemuda PAS Perak berlangsung sengit apabila penyandang kerusi ketua dan timbalan kalah tipis sebanyak tujuh undi dalam persaingan satu lawan satu pada Muktamar Tahunan Pemuda ke 30, di sini.


Pemilihan membabitkan 201 perwakilan dari 24 kawasan itu menyaksikan penyandang Ketua Pemuda, Mohd Zawawi Abu Hassan tewas kepada timbalannya, Dr Raja Ahmad Iskandar Al-Hiss apabila hanya memperolehi 97 undi berbanding Raja Ahmad (104).


Zawawi yang juga ADUN Gunung Semanggol kelihatan tenang sebaik keputusan diumumkan apabila dengan spontan bangun untuk memberi laluan Raja Ahmad duduk di kerusi Ketua Pemuda yang dikhaskan di dewan pemilihan berkenaan.


Situasi yang sama berlaku dalam perebutan kerusi timbalan apabila Ketua Penerangan sayap PAS itu menang, juga dengan perbezaan tujuh undi mengatasi Salman Saleh yang memperolehi 97 undi.


Ternyata kekalahan Mohd Akmal di DUN Selama pada PRU 13 lalu, bukan ukuran untuk meraih kepercayaan perwakilan mengatasi Salman yang aktif sebagai Koordinator Jawatankuasa Strategik dan Isu PAS Perak dengan pelbagai isu melibatkan kerajaan negeri dan BN.

Read more ...