Wednesday, June 27, 2012

SPRM PANTAS BERTINDAK!!! Untuk tutup kes libatkan Najib kerana PRU dah dekat?

SPRM cukup cekap dan pantas, pagi buat laporan malam dah siasat. Tetapi yang peliknya pengadu yang di siasat. Kat Malaysia kena berhati-hati kepada pengadu, kerana anda akan di siasat ke lubang cacing tambahan pulak yang di adu adalah orang seperti Najib..
 
Tapi tak apa janji anda siasat.... :-)
SPRM Siasat Rafizi IsuPM Campur Tangan Tender
Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) menyoal siasat pengarah strategi PKR Rafizi Ramli malam ini susulan pendedahannya berhubung dakwaan campur tangan perdana menteri dalam projek sambungan LRT Ampang bernilai RM1 bilion.


Menurut peguamnya N Surendran, empat pegawai suruhanjaya itu mengambil keterangan Rafizi selama 15 minit di ibu pejabat PKR di Tropicana kira-kira jam 8 malam.


Peguam itu berkata, siasatan berkenaan bertujuan memastikan satu laporan Malaysiakini yang mengutip kenyataan Rafizi di sidang medianya pagi ini. Rafizi mendakwa Datuk Seri Najib Abdul Razak mengutamakan sebuah syarikat yang membida dengan harga lebih tinggi.


Rafizi dalam pendedahannya mendakwa, pada mulanya Kementerian Kewangan menganugerahkan kontrak itu kepada Konsortium Balfour Beatty-Invensys, berdasarkan keputusan mesyuarat Jawatankuasa Perolehan Menteri Kewangan (JPMK).


Sedangkan, dakwa Rafizi, Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak minggu lepas melahirkan hasrat menganugerahkannya kepada Konsortium George Kent, seperti dilaporkan media.Keputusan itu didakwa bertentangan dengan keputusan JPMK - jawatankuasa tertinggi Kementerian Kewangan dan dipengerusikan sendiri oleh Najib - yang bersidang pada 25 Januari 2012. ~mkini

1 comment:

Anonymous said...

Ini salahsatu projek Keraaajaan Barisan Nasional.....dulu projek membela lembu...kini projek melembukan rakyat Malaysia pula......sbb demer(UMNO/BN) ni kalau pasal bab lembu nie memang terkenal seantaro dunia........hihihihihi