Saturday, February 2, 2013

ZAMBRY BAKAL DITENDANG!!! Terlalu tertekan, akhirnya timbulkan isu pocong di Parit Buntar1) ADUN Pangkor, Zambry Abd Kadir dikatakan akan bertanding di kerusi Parlimen Bagan Serai.

2) Ahmad Husni Hanadzlah pula disebut-sebut bertanding di dua kerusi sama ada Dun Hulu Kinta atau Dun Manjoi.

3) Ahmad Zahid Hamidi yang sebelum ini pernah menjadi Timbalan Pengerusi BN Perak pula dijangka akan bertanding di Dun Rungkup jika beliau menjadi calon menteri besar.

Saya jarang jumpa Zambry

Timbalan Pengerusi Barisan Nasional (BN) Perak, Ahmad Husni Hanadzlah menafikan hubungannya dengan Menteri Besar Haram, Zambry Abd Kadir semakin renggang.

Menurutnya, dakwaan kononnya hubungan antara beliau dengan Zambry tidak begitu baik adalah tidak benar sama sekali. Katanya, mungkin faktor tempat tinggal yang menyebabkan mereka jarang berjumpa menyebabkan timbul spekulasi hubungan mereka renggang.

“Saya tinggal di Kuala Lumpur manakala Zambry berada di Perak. Disebabkan kekangan tersebut, kami tidak rapat seperti dahulu terutama untuk minum bersama.

“Sebagai Menteri Kewangan II, banyak kerja yang perlu saya lakukan begitu juga dengan menteri besar yang perlu laksanakan tugas-tugasnya,”katanya ketika ditemui pada Majlis Pra-Pelancaran Pusat Transformasi Bandar (UTC) Ipoh, disini, semalam.

Ahli Parlimen Tambun itu berkata, tiada apa-apa yang berlaku antara beliau dan Zambry kerana mereka saling menyokong antara satu sama lain.

Menurut beliau, orang ramai tidak perlu percaya dengan khabar angin tersebut kerana politik bukan hanya tentang pilihan raya.

“Kita perlukan pilhan raya untuk membentuk kerajaan persekutuan dan kerajaan negeri bagi masa depan rakyat. Setelah apa yang kami buat, takkan tiba-tiba kami berdua bergaduh pula,” katanya.

Ahmad Husni berkata, Zambry mempunyai matlamat dan kerjanya sendiri termasuk dirinya menyebabkan mereka jarang bertemu kerana rajin bekerja.

Ini kerja pembangkang

Tindakan pihak pembangkang yang dilihat cuba melaga-lagakan pemimpin-pemimpin BN memperlihatkan mereka kekeringan idea untuk menarik sokongan rakyat.

Zambry berkata, cubaan untuk melaga-lagakan beliau dengan Husni bertujuan menunjukkan Umno dan BN Perak lemah.

“Ia (isu berkenaan) bukanlah khabar angin tetapi satu spekulasi yang sengaja digembar-gemburkan. Mereka tak tahu apa yang boleh dilakukan, isu timbul apabila sesetengah pihak melihat kekuatan Umno dan BN Perak.

“Oleh itu, mereka cucuk sana, cucuk sini. Jadi jangan layanlah,” katanya ketika mengulas isu itu selepas bersama-sama Ahmad Husni dalam Majlis Pra Pelancaran Pusat Transformasi Bandar (UTC) Ipoh, di sini semalam.

Zambry menegaskan, isu itu juga merupakan satu lagi agenda politik yang cuba dibawa oleh pihak pembangkang untuk menjatuhkan kerajaan BN.

“Mereka seperti sudah kekeringan idea dengan mereka-reka cerita kononnya kami tidak sehaluan.

“Mereka turut menimbulkan isu bahawa Husni akan menggantikan saya untuk kerusi Menteri Besar,” katanya.

Sebelum ini beberapa pemimpin pembangkang tidak menolak kemungkinan Zambry akan bertanding di kawasan Parlimen pada Pilihanraya Umum ke-13.

Jika spekulasi ini benar, Zambry bakal menerima nasib yang sama seperti ketua menteri Melaka, Ali Rustam yang dikatakan akan ditendang ke Pusat dan bertanding di parlimen Jasin, itu pun sekiranya BN menang dalam keadaan Pakatan Rakyat bersiap sedia memerintah Malaysia buat kali pertama sejak merdeka 55 tahun lalu.

2 comments:

Anonymous said...

Ha ! ha! ha! Welcome to Bagan Serai Zambry. Urang Banjar akan memutihkan kamu!! Ayuhak (kata Saleh Yakob).

Anonymous said...

tugas paling utama menyamun sekor samun difederal yang diperak jual tanah yayasan