Tuesday, January 31, 2012

HASAN ALI TUBUH JATI!!! JATI tu apa? Jual Agama Tipu Islam ka?


Bekas anggota PAS, Datuk Dr Hasan Ali akan menubuhkan badan bukan kerajaan (NGO) dinamakan ‘Jati’ untuk meneruskan agendanya memperjuangkan agama Islam, hak orang Melayu dan raja-raja Melayu.

”Secara peribadi orang tanya saya nak sertai Umno atau PKR (Parti Keadilan Rakyat)…saya nak katakan, saya tidak akan sertai mana-mana parti politik, saya akan sertai NGO yang namanya Jati,” katanya kepada pemberita di sini.


Beliau yang ditemui selepas berceramah di Seksyen 17 malam Isnin,turut mengakui masih sayangkan PAS dan mahu membantu parti itu menghapuskan golongan ‘parasit’ yang cuba merosakkan perjuangan asal PAS.


Sejak dipecat dari PAS pada 8 Januari lepas, spekulasi tersebar luas bahawa bekas anggota exco kerajaan negeri Selangor itu akan menyertai Umno.


Mengulas mengenai Jati, bekas Pesuruhjaya PAS Selangor itu berkata NGO tersebut akan dilancarkan pada 21 Februari ini.


Beliau turut mengajak NGO lain untuk bergabung dengan Jati bagi membentuk ‘kuasa ketiga’ yang diharapkan dapat mengimbangi kehadiran Barisan Nasional dan pakatan pembangkang pada pilihan raya umum ke-13.


Psssstt.. JATI ITU APA?... Jual Agama Tipu Islam ke??????

OMAK KAU

8 comments:

Anonymous said...

Bukanlah - Jantan Angkuh Tibai Islam

Anonymous said...

Syabas, teruskan perjuangan

JAKA said...

malu2 lembu pulak hassan ali nk masuk umno.

bermakna umno pun hasan ali tk sokong.

tp kalau dh masuk tv umno tiap hari...bermakna samada hasan ali pembohong atau memang sedang dipergunakan sebagai lembu umno..

yang menguaaakkk dlm media.

either one lah.

Jatijatujata said...

Ah San Alee berkata :
"saya tidak mahu menyertai mana-mana parti politik, namun saya akan membantu UMNO menjahanamkan PAS".
inilah kata-kata Ah San Alee yang dahulunya mendapat sokongan dan teman-teman Harun Din, Harun Taib, Nasaruddin Mat Isa, Nasaruddin alTantawi al-Bunciti dan Nik Abduh Fatah

Anonymous said...

Bila dr hasan ali cakap berani betul ampa tibai dia mcm2....bila umno ngan upco kaw2 ampa tibai....tapi bila ketua pakatan rakyat sokong konsep dua negara maknanya iktiraf negara israel pastu tolak istilah negara islam sebab bawak benda negatif ampa semua pakat senyap..???

Anonymous said...

nan tibai macam mana hangpa fitnah. anwar kata lain , hangpa kata lain

Anonymous said...

INGAT PAS, INGAT LEMBU...!

Anonymous said...

INGAT UMNO INGAT LEMBU GILA