Saturday, September 18, 2010

Rai anak perantau

http://2.bp.blogspot.com/_qaPaTzDqCfY/TIxsDuNZI8I/AAAAAAAAAeQ/0i9fIymut_8/s1600/IMG_8929.JPG

PARIT BUNTAR, 19 Sept. : Bersempena dengan 1 Syawal yang mulia, Dewan Pemuda PAS Parit Buntar (DPPKPB) telah menganjurkan program Anak Perantau. Program yang dijalankan sejak 10 tahun lalu ini sentiasa dihati anak-anak perantau yang bekerja di luar kawasan Parit Buntar.

Ketua Pemuda PAS Parit Buntar Khairulzami Muhammad berkata, pada tahun ini DPPKPB telah memilih tarikh 1 Syawal sebagai hari untuk meraikan kepulangan anak-anak perantau.
“Pemuda sentiasa mengharapkan kepulangan anak perantau ke kampung halaman dengan selamat.

"Kita bukan sahaja mengharapkan kehadiran anak perantau ke program ini , malah kita juga mengharapkan sumbangan yang amat bermakna dari anak perantau" katanya

Tetamu undangan majlis berkenaan iaitu Zawawi Hassan selaku Ketua Pemuda PAS Perak dalam ucapannya menegaskan bahawa pemuda adalah tulang belakang dan sayap kanan perjuangan PAS.

"Tuan-tuan merupakan pemuda-pemuda yang memainkan peranan penting dalam mencapai kemenangan Islam walaupun berada diluar kawasan.

“ Jadilah pemuda pendesak seperti ashabulkahfi yang istiqamah dengan perjuangan Islam walaupun telah ditidurkan ratusan tahun, namun tetap bersama aqidah Islam" katanya

Program meraikan anak perantau di akhiri dengan jamuan yang disediakan oleh pihak penganjur. Turut hadir dalam majlis berkenaan ialah ADUN Titi Serong Drs Khalil Idham Lim Abdullah.

http://3.bp.blogspot.com/_qaPaTzDqCfY/TIxsZhAe48I/AAAAAAAAAeg/cLbdJMIpO0A/s1600/IMG_8917.JPG

No comments: