Sunday, December 26, 2010

Ini dia Ustaz Umno suka maki orang tapi takut berdebat

Penceramah " CELUPAR " Umno Takut Untuk Berdebat

http://img.youtube.com/vi/P1HpoolLb2I/0.jpg
HULU TERENGGANU, 26 Dis. : Mendengar tuduhan melulu dan fakta bohong yang menylewengkan nas-nas al-quran serta hadis nabi SAW, seorang petugas Majlis Tindakan DUN (MTD) PAS, Manir telah menghantar memo menjemput penceramah tersebut untuk berbahas.

Malangnya, jemputan 'on the spot' yang dikemukakan PAS menjadikan penceramah luar yang 'celupar' itu takut dan kecut, lalu menolak pelawaan PAS untuk berdebat.

"Dengan hormatnya kami Majlis Tindakan DUN PAS Manir mencabar Ustaz Kamal Saidin untuk mengadakan debat terbuka didataran ini dengan apa yang telah tuan ucapkan sebentar tadi,"kata penceramah tersebut membaca nota pelawaan yang dihantar petugas PAS.

"Tak payah berdebat, balik buka al-quran kenyataan dalam al-quran jawab selepas dari ini,"jawab penceramah tersebut yang berkata al-quran tidak boleh didebatkan.

Ceramah anjuran Penyelaras Umno DUN Manir yang diadakan Sabtu, 25 Disember, bermula jam 9.00 di tapak pasar malam Pekan Manir itu kononnya mahu 'membongkar' pembohongan PAS.

Namun, penceramah yang dijemput khas oleh Umno Terengganu itu bukan hanya mengungkit sejarah 'bohong' kemerdekaan negara, malah turut memaki hamun parti-parti komponen dalam Pakatan Rakyat.

Penasihat Parti Keadilan Rakyat (PKR) Dato' Seri Anwar Ibrahim digelar sebagai 'si Kitol', pengkhianat yang menyebabkan Melaka jatuh ke tangan penjajah Portugis.

Manakala Penasihat DAP, Lim Kit Siang serta pemimpin DAP dituduh sebagai pengkhianat negara yang memijak-mijak gambar Allayarham Dato' Harun Idris di Kampung Baru Kuala Lumpur, sewaktu berlaku ketegangan kaum pada 13 Mei, 1969.

Selain itu, penceramah tersebut turut mendakwa PAS adalah parti yang sesat kerana mengambil DAP dan PKR sebagai rakan politik dan menolak pelawaan Umno untuk perpaduan.

"Sedangkan Umno adalah orang Islam yang beriman, mengapa PAS mengambil DAP yang 'kafir harbi' sebagai kawan,"ujar penceramah tersebut.BO

No comments: