Saturday, December 18, 2010

Live Konvensyen Pakatan Rakyat kali ke 2

'Ubah Sekarang' Mengajak Rakyat Mempersiapkan Diri Menjelang PRU-13 (KEMASKINI) - Video LIVE INSIDEKEPALA BATAS, 19 Dis. : Kira-kira jam 9.30 pagi, lagu Negaraku berkumandang di Dewan Millenium Kepala Batas. Pemimpin-pemimpin tertinggi Pakatan Rakyat bersama-sama dengan perwakilan sama-sama bernyanyi dan menghayati lagu Negaraku dengan penuh semangat.

Setahun sudah berlalu. Terdahulu konvensyen pertama Pakatan Rakyat diadakan di Dewan Majlis Bandaraya Shah Alam (MBSA), Shah Alam,

Konvensyen kali ini dihadiri oleh 1,800 perwakilan yang dijangka akan mempersiapkan semua pemimpin dan penyokong menuju Putrajaya.

Majlis pagi ini akan bermula di luar dewan dengan persembahan kebudayaan tiga kaum utama di Malaysia iaitu silat, tarian naga dan silamban.

Kini sedang berlangsung ucapan Setiausaha Agung DAP, Lim Guan Eng,

Seawal jam 8.00 pagi lagi, kelihatan para perwakilan dari seluruh Malaysia membanjiri Dewan Millenium ini. Kaunter pendaftaran juga penuh sesak.

Wakil media juga tidak melepaskan peluang untuk bersama-sama membuat liputan.

Difahamkan fokus akan diberikan kepada dua perkara utama iaitu cerita kejayaan-kejayaan negeri di bawah pentadbiran Pakartan Rakyat dan mempersiapkan gagasan itu menghadapi Pilihan Raya Umum ke 13.

Konvensyen bertemakan 'Ubah Sekarang' menyaksikan setiap parti menghantar 600 wakil dari parti masing-masing.

INFO: Sekarang LIVE: Siaran Langsung Konvensyen Pakatan Rakyat Ke-2, Dewan Milenium, Kepala Batas, Pulau Pinang @

No comments: